perjantai 17. lokakuuta 2014

Mitä parhainta sairasteluruokaa - jauhelihakeittoa & sämpylöitä


Sairastelu aiheuttaa aina sitä, että hellan ääressä ei aikaa juurikaan jaksa viettää eikä kauppaankaan oikein pääse (enkä viitsi vaivata isäntää kaupassa käynnillä). Ollaan siis tehokkaasti syöty pakastinta tyhjäksi tällä viikolla. Koska kurkku on ollut niin pirun kipeä ja nieleminen vaikeaa, on soppa mitä parhainta ruokaa tälläisessä tilanteessa.

Jauhelihakeitto


1 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1/2 tl suolaa
2 l vettä
1/2 kg perunoita (kiinteämaltoinen)
1 iso sipuli silputtuna
150 g palsternakkaa
150 g lanttua
150 g juuriselleriä
2 isoa porkkanaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1-2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
5 valkopippuria
1 ruukku persiljaa

Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen.
Mausta suolalla.
Lisää vesi ja kiehauta.
Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.
Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen.
Lisää joukkoon liemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Silppua lopuksi joukkoon persiljaa.


Soppa sai kaveriksi pakastimesta löytyneitä porkkana-kaurasämpylöitä, KLIK. Minulla on muuten makutottumukset hieman muuttuneet keiton lisäkkeiden kanssa. Ennen sopan kanssa piti ehdottomasti olla ruisleipää. Nyt kaipaan sopan kanssa omatekemiä sämpylöitä. Ja kalasopan kanssa näkkileipää. Nam! Niin ne makutottumukset vaan muuttuu.


Tämä Hra Virtapiikki (sunnuntaina jo 5 kk:tta vanha) on hyppinyt seinille kun emäntä on sairastanut... Josko tämä tauti tästä menisi jo pian ohi ja päästäisi kunnon metsälenkille! ♥ Kyllä on taas kisut saaneet kyytiä, kun poitsulla on ollut vähän tekemisen puutetta.

Oikein mukavaa (ja tauditonta) viikonloppua kaikille! ♥


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)