Pienen pienet pikkujoulut vietetty onnistuneesti! ♥
Perjantai-iltaisin vaan uni tulee yleensä aina vähän turhankin nopeasti, mutta toisaalta aamulla sitä oli pirteänä jo aikaisin ylhäällä.
Olipa taas hyvää ruokaa ja jouluviinejäkin tuli maisteltua. Kuvat puhukoon puolestaan! ☺
Olipa taas hyvää ruokaa ja jouluviinejäkin tuli maisteltua. Kuvat puhukoon puolestaan! ☺
Graavilohimaljat
300 g graavilohta
1 dl ranskankermaa (rasvaa väh. 15 %)
1 punasipuli silputtuna
tuoretta tilliä silputtuna
1 tl sitruunamehua
1/4 tl valkopippuria
hapankorppuja
Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja edelleen hakkelukseksi. Annostele kaikki aineet kerroksittain pieniin laseihin ja aseta jokaiseen lasiin koristeeksi hapankorpusta taitettu suikale.
Rosolli (pieni kulhollinen)
2 punajuurta
3 porkkanaa
½ omena kuorittuna ja kuutioituna
1 pieni sipuli silputtuna
1 maustekurkku kuutioituna
Koristeeksi:
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Kastike:
1 dl kuohukermaa
2 tl väkiviinietikkaa
tilkka punajuuren keitinvettä
Keitä punajuuret ja porkkanat kuorineen kypsiksi eri kattiloissa. Ota punajuurien keitinlientä talteen kastiketta varten. Kuori jäähtyneet punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset. Salaatin makua saa tarvittaessa säädeltyä lisäämällä jotain kasvista vähäsen.
Asettele kananmunalohkot salaatin päälle koristeeksi. HUOM! Koristele rosolli vasta vähän ennen tarjoilua, koska muuten koristelu muuttuu punajuuren ansiosta suttuisen punertavaksi.
Ja sitten kastike: Sekoita löysään kermavaahtoon vähän kerrallaan punajuurten keitinlientä, kunnes saat haluamasi värisen kastikkeen. Mausta kastiketta etikalla vähän kerrallaan, kunnes se saa haluamasi kirpeyden.
Manteli-porkkanalaatikko (8 kpl)
600 g porkkanoita
80 g mantelijauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää
0,3 tl jauhettua valkopippuria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl voita
1 rkl mantelirouhetta
Kuori porkkanat, pilko ja keitä vedessä kypsiksi. Survo porkkana nesteeseen, lisää mantelijauhe, mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista maku.
Annostele porkkanaseos muffinivuokiin. Ripottele päälle mantelirouhetta ja voinokareita ja paista 175 asteessa puolisen tuntia.
Viineistä tuli tosiaankin testattua jouluisiin asuihin puettuja viinejä; saksalaista valkoviiniä Christmas Riesling ja chileläistä punaviiniä Quintus Christmas Edition Organic Syrah. Molemmat olivat hyviä viinejä, mutta erityisesti tuo valkkari oli erittäinkin suun mukaista! ☺
Viinien kanssa syötiin tietenkin myös juustoja, nam!!
Etenkin Juustoportin vuohenjuusto yllätti positiivisesti. Samoin Rainbow:n valko-sinihomejuusto.
Juustovahti tarkkana, jos vaikka tippuis jotain.... ♥ |
Pitihän sitä jouluoluitakin vähän maistella. Tai niitä oli kaappiin ostettuna useampaakin laatua, mutta päästin tällä kertaa maistelussa vain yhteen olueen. Syynä liian maittavat ruoat ja liian täysi vatsa... ☺ Maistelu siis jatkukoon tulevina päivinä.
Ensimäinen maisteltu jouluolut oli Stallhagenin Black Vanilla Cinnamon. Tätä ahvenanmaalaista olutta on ilmeisesti ollut jo edellisjouluna tarjolla ravintoloiden hanoissa, mutta pullotettuna saa vasta nyt. Korjatkaa jos olen väärässä! ☺ Itse olen tumman oluen suuri ystävä. Ja hyvää oli tämäkin, tosin en siinä kyllä maistanut vaniljaa enkä kanelia. Pitää ehkä ostaa vielä yksi pullo ja maistella vielä tarkemmin! ☺ Hieman ehkä kahvin aromia taustalta erottui. Prosenttejakin tässä oluessa oli huimat 6 %, mutta eipä sitä kyllä maussa huomannut. Kaiken kaikkiaan ihan kelpo olut!
Illan ohjelmasta vastasi Big Brother finaalin lisäksi tämä nuori herra! ♥ Ai että sai taas nauraa Viskin tempauksille! Pikkuvilperi on kyllä aika kekseliäs tyyppi.... ☺
Nam, herkullista! Tekeepä nyt mieli jouluruokia!
VastaaPoistaJouluruoat maistuvat niin hyvälle - etenkin näin ennen joulua maisteltuna! ☺ Ensi viikonloppuna lähdetään työporukan kanssa laivalle ja pääsee kahtena päivänä syömään jouluruokaa buffettiin, oon nyt jo ihan fiiliksissäni! ☺
PoistaOnpas teillä ollut mahtavat tarjottavat! Tuo mantelinen porkkanalaatikko alkoi heti kiinnostamaan. Täytyy varmaan tehdä jouluksi :) Kerrohan oikein paljon terveisiä äidillesi <3
VastaaPoistaEn huomannutkaan tuohon postaukseen kirjoittaa tuosta porkkanalaatikosta, että meiän äiti ei oikein tykkää porkkanalaatikosta, mutta riskillä tein silti nuo pikkulaatikot. Ja yllätys yllätys - ne osoittautuivat äidin suosikeiksi. Syynä siis se, että yleensä porkkanalaatikkoon laitetaan riisiä, joka vähän töksähtää äidilläni. Tämä oli kuitenkin ihan nappiin mennyt kokeilu ja päätyy tänä vuonna myös joulupöytäämme! ☺
PoistaJa kerrotaan äidille terkkuja - näenkin hänet huomenna kun menen herkuttelemaan hänen synttärikaffepöytään, nam!! ♥
Täytyypä minunkin testata tuo porkkanalaatikko, mielenkiintoisen kuuloinen ohje ja tosi hauska idea tehdä minilaatikot noihin muffinssivuokiin. Sopii just eikä melkein pikkujoulukattauksiin! Samoin tuo olut kuulosta mielenkiintoiselta. Ihania herkkuja teillä, enkä ihmettele, että vatsat olivat killillään ;) Käy muuten linkittämässä tämä postauksesi blogissani olevaan Viikonlopun blogirinkiin!
VastaaPoistaMinäkin ihastuin noihin pieniin minilaatikoihin. Ajattelin kokeilla lantustakin samanlaista versiota.
PoistaJa kävin heti lisäämässä omankin blogin tuohon viikonlopun blogirinkiin. Löysin sieltä nimittäin jo aiemmin tänään pari todella mielenkiintoista blogia! ☺
- Oi, ihanan näkösiä ruokia! Itekkin tein ja paiston porkkanalaatikot valmiiksi pakkaseen. Ja toi pikkunen hauva vauva! Aivan ihana. Mie oon kasvanu saksanpaimenkoirien ympäröimänä, joten rakastan rotua yli kaiken <3
VastaaPoistaVoih, sä oot jo niin pitkällä! Mä oon vasta testaillu ja pohtinu ja miettiny et mitä ihmettä sitä oikein tekis! ☺
PoistaHauska kuulla!! Itsekin olen tavallaan niiden ympäröimänä kasvanut, kun kummitädillä on niitä aina ollut. Viski on toinen ikioma schäferini! ♥
Hei kiva kun kävit blogissani jättämässä kommenttia! :)
VastaaPoistaTäälläpä onkin vietetty herkullisen näköisiä pikkujouluja :P
Kiitos Miru ja kiva kun tulit vierailulle! ♥ Mukavaa joulun odotusta!!!!
PoistaIhania jouluherkkuja :) Minä koitan mahdollisuuksien mukaan vähentää pikkujouluissa noita herkkuruokia vielä, jotta maistuu joulunakin vielä.
VastaaPoistaMulle kyllä maistuu vielä joulunakin! ☺ Nyt päästään viikonloppuna kahtena päivänä laivalle syömään jouluruokaa, nam! ☺
PoistaKiva minijouluateriaidea. Itse pidän eniten jouluruokien kirpeistä ja suolaisista mauista - rosollista, silelistä, kinkusta.
VastaaPoistaMinäkin pidän silleistä, vaikka niitä ei tällä kertaa pöytään eksynytkään. Mutta jouluna niitä on ihan varmasti! ☺
PoistaViski on hurmannut minut täysin, mikä ihana pikku-veijari <3
VastaaPoistaP.s. Pikku-joulupurtavakin oli napakymppi :)
Ihana kuulla Peggy! ♥ Viski on kyllä aika hurmuri. Ei samalla arvokkaalla tapaa kuin Jimi oli, mutta omalla veijarimaisuudellaan kuitenkin.... ☺
PoistaJoo aika tyytyväistä sakkia oltiin kaiken syötyämme!!! ☺
Ihanat Pikkujouluherkut,tuo porkkanalaatikko ja graavilohimaljat kiinnosti heti,voisi ajatella ihan Joulupöytäänkin =)
VastaaPoista