tiistai 14. heinäkuuta 2020

Savulohi-pastasalaattia, kurkkusalsaa ja limekastiketta


Oli kyllä taas aika kelpo iltapala! ❤ Meillä menee nuo iltasyömiset monesti vähän turhan myöhään, ja niin tälläkin kertaa. Täydellä vatsalla ei ole niin kovin kiva mennä nukkumaan, mutta kyllä taas mieltä lämmitti syödä näin hyvää ruokaa.

Savulohipastasalaatin ohje löytyi Myllyn parhaan -sivuilta ja  kurkkusalsan sekä limekastikkeen ohje on (hieman muunneltuna) Ruokapankki -blogista.


Savulohi-pastasalaatti


150 g pastaa
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
100 g aurinkokuivattu tomaatti fetakuutioita
½ kurkku pieniksi paloiksi pilkottuna
1 kuutioitu punainen paprika
1 iso silputtu punasipuli
300 g lämminsavulohta
persiljasilppua
½ sitruunan mehu
mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria

Keitä, valuta ja jäähdytä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Perkaa ja paloittele lohi. Sekoita tuorejuusto ja crème fraîche sekä mausteet ja lisää paprika, kurkku, sipuli, pasta, feta ja lohi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään varovasti.




Kurkkusalsa

1 kurkku kuutioituna
3 uutta sipulia varsineen hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ tl chilirouhetta
pieni loraus hunajaa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
1 ruukku korianteria silputtuna
1 limen mehu


Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.



Limekastike

n. 200 g turkkilaista jogurttia
½ ruukku korianteria hienonnettuna
limen kuorta raastettuna
1 limen mehu
suolaa
mustapippuria

Kaikki aineet sekaisin ja anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Olen kovasti tykästynyt näihin Provencen paistileikkeisiin. Ja nyt kävi tuuri, kun sai ostettua ne vielä alennuslapulla varustettuna. 😁


Loman alkuun on vielä neljä viikkoa aikaa, työpäivät pitkiä ja viikonloputkin menee osittain töissä - mutta onneksi arki-iltoina voi harrastaa vaikka iltapalaretkiä lähinurkkiin tuon kaikista parhaimman tyypin kanssa. ❤



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)