Kutsuin työkaveriporukan kylläkin ihan muuten vaan kylään, mutta siinä samalla oli hyvä juoda myös synttärikahvit. Kakuksi tein tällä kertaa Jenni Häyrisen ja Saara Atulan Brunssikirjasta raparperi-mansikkajuustokakun. Kakku oli hyvää, kirpakkaa, raikasta, MUTTA...pakastemansikka meinas tehdä vähän omat tepposensa ja kakku jäi hivenen liian löysäksi. Yksi liivatelehti enemmän ei olisi ollut pahitteeksi. Kakku onneksi pysyi kasassa, mutta meni turhaa energiaa siihen jännittämiseen että kuinka käy. Tykkään kun liivatteita ei ole käytetty liikaa, jotta maku pysyy "pehmeänä", mutta tässä kohtaa olisi yksi ylimääräinen ollut paikallaan. Muuten kyllä siis kivan makuinen kakku. 🍓
Raparperi-mansikkajuustokakku
24 cm
200 g Bastogne-keksejä
100 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
400 g raparperia
500 g (pakaste) mansikoita
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
½-1 dl sokeria
Päälle:
tuoreita mansikoita sekä murustettuja marenkeja ja keksejä
Rouhi keksit murskaksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuori ja pilko raparperit. Keitä niitä mansikoiden kanssa kattilassa, kunnes seos on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri maun mukaan ja mansikka-raparperisose.
Mittaa kattilaan sitruunamehu ja kiehauta. Purista liivatelehdistä vesi pois ja ja liuota ne sitruunamehuun. Lisää mehu täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla sekä murustetuilla kekseillä ja marengeilla.
Suolaiseksi tarjottavaksi valikoitui tällä kertaa tämä kinkku-kesäkurpitsapiirakka, koska ainekset siihen sattuivat löytymään kotoa valmiina. Ohjeen olen muistaakseni ottanut joskus Kakkukatrin -blogista, mutta en nyt millään löytänyt sitä alkuperäistä ohjetta.
Kinkku-kesäkurpitsapiirakka
30 cm
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
100 g ohuen ohutta porsaan kylmäsavupaistia
½ kesäkurpitsa
2 isoa tomaattia
1 uudensadon sipuli varsineen
tuoretta basilikaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippurirouhetta
yrttisuolaa
Laita kulhoon kylmä kuutioitu voi ja vehnäjauhot. Nypi sekaisin ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita sen verran, että taikinasta tulee yhtenäinen pallo. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa kylmäsavupaisti viipaleet ja kesäkurpitsa pieniksi suikaleiksi. Viipaloi tomaatit ja sipuli. Laita täytteet pohjan päälle. Lisää myös yrtit ja juustoraaste. Lisää myös rouhittu mustapippuri ja yrttisuola. Sekoita keskenään kerma, maito ja kananmunat. Kaada piirakan päälle ja paista 180 asteessa n. 35 minuuttia.
Keskenään juhlistimme mun synttäreitä ihan oikeana synttäripäivänä - sain itse valita tavan ja paikan, ja valitsin piknikin merenrannassa. 💙
Kaikki syötävät haimme paikallisesta kaupasta ja vitsit minkä herkkupöydän taioimmekaan niillä antimilla. Oli savulohi-caesarsalaattia, katkarapusalaattia, mansikoita, cheddarjuustoa, katkarapupatonkia, jauhelihapasteijoita, donitseja, suklaata, viinirypäleitä, skumppaa, vichyä ja kahvia. Nam 😋 näitä hetkiä lisää! ❤
Kyllä on ilo vanheta kun ympärillä on huipputyyppejä 👌💛
(P.S. Mulla alkoi nyt kesäloma! Saa nähdä saisinko loman aikana muutkin "rästijutut" kirjattua tänne blogiin...)
Kiva piknik- retki on teillä ollut. Merestä olemme päivän matkan päässä, mutta järvenranta olisi
VastaaPoistaaika lähellä, jos ei sinne, omalla terassilla onnistuisi. Tässä jonakin elokuun päivänä kun ryhtyisi piknikille. Vietetään kesäpäiviä ja tehdään reipasta retkeä.
Piknikretkiä on kiva järjestää, ja juuriki noin, että jo oma terassi/piha on just hyvä paikka piknikille. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan! Me ollaan harrastettu kotipihan piknikkejä kesäaikaan joka päivä. Tuntuu että lapsellekin maistuu ruoka paljon paremmin pihalla syötynä.
Poista