Appelsiinikakku
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua
2 appelsiinin kuoriraaste
Koristeet:
sitruunamehua tai -tiivistettä
tomusokeria
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet
ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Kaada voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan.
Kypsennä 180 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut jonkin verran väriä.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Koristele kakku sokerikuorrutteella. Sekoita tomusokerin (n. 1 ½ dl) joukkoon sitruunamehua tai -tiivistettä,
kunnes seos on sopivan valuvaa. Valuta kakun päälle ja laita koristeeksi sokerimassasta muotoillut koristeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)