Ohje löytyi blogista nimeltä Pieni Vispiläkauppa. Piirakan nimi blogissa oli "mummon omenapiirakka - maailman paras". Ja jos ruoan/leivonnaisen etuliiteessä on sana mummo tai mamma tai isoäiti, niin voidaanko kovin paljon maussa mennä metsään...?! Mielestäni EI! Kyllä isoäidit vaan on niin parhaita!! <3
Omppupiirakka
8 pientä omppua
4 rkl fariinisokeria
3 tl kanelia
Pohja:
1 kahvikuppi sokeria
2 kk vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 kk piimää
1 kk sulatettua voita
Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kulhossa omenakuutiot, fariinisokeri ja kaneli ja anna maustua hetki.
Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi ja lisää piimän kanssa vuorotellen jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele omenat pohjan päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pohja on hyytynyt ja piirakka ruskettunut pohjasta ja päältä tasaisesti.
Kyllä tämä varmasti hyvää piirakkaa on, siitä olen ihan varma. Isoäidit ovat ihania ja heillä on yleensä myös hyviä reseptejä vaikka kuinka! Hih, meiltä löytyy myös tuollaisia emalisia astioita, taitaa jopa olla ihan samanlaiset!:)
VastaaPoistaEmaliastiat on mun suuri intohimoni! :) Eilen kävi kummityttö perheensä kanssa kylässä ja taas lisääntyi emaliastiasto muutamalla kulholla!! :)
PoistaJoitakin ehkä saattaa inhottaa kun käytän niitä ihan normaalisti tarjoiluastioina. Jotkut kun ovat vähän elämää nähneitä. Mutta pestyhän ne kaikki on hyvin ennen käyttöön ottoa.
Nam mitä omppupiirakkaa! :-) Mun isoäitini on ollut aikoinaan leipuri ja hänen kanssaan oon pienestä asti leiponut yhdessä, ihania muistoja ja hyviä vinkkejä oon kyllä saanut :-) Emaliastioita löytyy multakin, vitsi ne on muuten vanhoja ja silti hyvässä kunnossa ihan pieniä kulumisia lukunnottamatta. Ihania astioita :-)
VastaaPoistaIhan mahtavaa, isoäiti joka on vielä leipuri!! <3
Poista