Lähikaupassa oli muikut tarjouksessa ja yllättäen niitä kilon verran tarttui mukaan ostoskoriin.
Muikut on kyllä niin superhyviä!! Ja nyt sujuu tuo perkauskin jo vähän nopeammin, olisi samaan syssyyn perannut toisenkin kilon.
Muikut on kyllä niin superhyviä!! Ja nyt sujuu tuo perkauskin jo vähän nopeammin, olisi samaan syssyyn perannut toisenkin kilon.
Kaikki muikut paistettiin samalla tavalla kuin aina ennenkin, katso ohje täältä, KLIK.
Osa muikuista syötiin heti ja puolet laitoin etikkaliemeen maustumaan.
Paistetut muikut etikkaliemessä
500 g paistettuja muikkuja
3,5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
8 mustapippuria kevyesti murskattuna
2 laakerinlehteä
1 punasipuli renkaiksi leikattuna
Sekoita kattilassa marinadin ainekset, myös sipuli. Kiehauta liemi ja varmista, että sokeri on sulanut. Anna liemen jäähtyä. Kaada jäähtynyt liemi kalojen päälle. Laita kansi tai kelmu kulhon päälle ja nosta se jääkaappiin maustumaan. Muikut ovat valmiita tarjottavaksi seuraavana päivänä.
Ja ruoka tehtiin tietenkin vanhanajan meininkiin puuhellalla!
Huuva imaisi tehokkaasti paistettujen muikkujen käryt keittiöstä. Ei kyllä vedä tuo normaali liesituuletin vertoja puuhellan huuvalle!!
On muuten meidänkin pikkukatti jo oppinut nauttimaan lämmöstä! :) Kyllä
se taitaa kissalla olla ihan luontaista että viihtyy lämpöisessä
paikassa. Molemmilla kisuilla on vaan pentuna ollut niin kummallisia
nukkumapaikkoja, että olen jo miettinyt että eivätkö ne ollenkaan viihdy
lämpimässä! Tai ovatko meidän kissat ylipäätään ihan normaaleja tapauksia.... :)
Lyyti |
P.S. Maistuis varmaan sullekin! -blogissa on meneillään arvonta, jossa on ihan huippupalkinto:
Leif Mannerströmin kirjoittama kirja Perinteistä joulupöytään.
Veetin haalareitten päällä on hyvä nukkua.. :)
VastaaPoistaLyyti ei olis luopunu niistä millään! <3
Poista