Lapin mustikat + täyteläinen mascarponejuusto = ehkä paras mustikkapiirakka IKINÄ
Olisihan se pitänyt jo tajuta Peggyn ylistävistä sanoista, että tämä on täydellistä. Mutta eihän sitä ihminen usko, ennen kuin itse kokeilee. Ja aah, tämä oli ihan täydellistä! Ei kaivannut yhtään mitään vaniljakastikkeita tms. kaverikseen.
Testaa itse ja IHASTU! <3
Mascarpone-mustikkapiirakka
Pohja (28 cm):
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä
1 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
225 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä
Täyte:
250 g mascarpone
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa (pakaste)
400 g rahkaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl mustikkaa (pakaste)
Sekoita kuivat-aineet keskenään.
Nypi kylmä voi jauhoihin ja lisää muna. Sekoita nopeasti.
Laita taikina kelmuun ja kylmään, 30 minuutiksi jääkaappiin tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Nypi kylmä voi jauhoihin ja lisää muna. Sekoita nopeasti.
Laita taikina kelmuun ja kylmään, 30 minuutiksi jääkaappiin tai 10 minuutiksi pakkaseen.
Tee sillä välin täyte valmiiksi. Sekoita kaikki aineet, paitsi kohmeiset mustikat, keskenään.
Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita vielä nopeasti.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita pinta.
Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Jäähdytä ja nauti!
Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita vielä nopeasti.
Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita pinta.
Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Laita uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Jäähdytä ja nauti!
Pakko vielä jakaa muutama kuva meidän hurjaa vauhtia kasvavasta pikkupaholaisesta! <3
Voi ei, Nanne, mun on pakko tehdä tätä tänään. Mies jo aamulla ihmetteli eikö ole mitään makeaa. No, kohta on. Turkkilaista jugurttia on iso ämpärillinen ja korvaan rahkan sillä.
VastaaPoistaKerro sit mitä tykkäsit! Meillä ainakin oli kovin tykätty versio mustikkapiirakasta!! :)
PoistaEn ole kyllä koskaan nähnyt söpömpää paholaista :D <3
VastaaPoistaKateellisena katselen piirakkaasi ja Lapin mustikoita!! Maistuu varmasti vielä paremmalta kuin minun tekemä piirakka :)
Kyllähän ne itse Lapista poimitut mustikat toivat vielä oman hyvän säväyksen piirakkaan! :)
PoistaKiitos ohjeesta, oli kyllä todella maistuvaa piirakkaa!!! <3
Voi nam, miten mehukkaan näköistä mustikkapiirakkaa! Pahus, kun ehtisi tehdä ja syödä noita ihania piirakkoja, joita kaverit täällä bloggaa :)
VastaaPoistaSanos muuta Anne, hyviä reseptejä pukkaa sitä tahtia, että ei niitä ehdi millään kaikkia kokeilemaan! Onneksi edes saa kuolata niitä muiden blogeista! :)
PoistaTodella lupaavanmakuinen mustikkapiirakka, tätä on kyllä tehtävä! Pikku paholainen on kyllä suloinen ja eläväisen oloinen :)
VastaaPoistaKannattaa testata, meillä sai ainakin erittäin hyvän vastaanoton! :)
PoistaPikkupaholainen on kyllä melko eläväinen tapaus, mutta silti niin kovin kiltti - ainakin VIELÄ! ;)
Aivan täydellisen oloinen mustikkapiirakka, menee korvamerkintään! ♥
VastaaPoistaKiitos Eija, kannattaa testata! <3
Poistaen oo tienny että kananmunia on erikokoisia
VastaaPoistaKyllä munia löytyy S-XL kokoja. Yleisimpiä taitaa olla M ja L-koon munat.
PoistaItse saan hyvin paljon munia ystävältäni jolla on muutama kana, ja ne munat ovat aina melkoisen pieniä. Kokoluokittelua voi tarkistaa esim. täältä: http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/valitse-muna/350-pakkauskoot-paino
Ja minunhan pitää testata tätä.:)
VastaaPoistaKannattaa, hyvää oli!!! :)
Poista