keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Trooppinen juustokakku


Hypätään brunssiresepteissä heti kakkujuttuihin, vaikka aika monta ruokalajia oli vielä siinä välissä ennen kakkua! 😁

Mieleni teki tehdä joku suklainen kakku brunssille. Mutta koska tiesin, että taas tulee vedettyä ruokaöverit, niin sellainen äklönmakea kakku ei siinä tilanteessa oikein iske. Eli jotain raikasta ja mielellään tietenkin keltaisen sävyistä. 
Ja Tarun (Tarun Taikakakut) ohjeisiinhan voi aina luottaa! 💜 Kaiken lisäksi huomasin, että samalla ohjeella oli leivottu myös useassa muussa blogissa ja kaikissa kakusta oli tykätty kovasti. 

Tuoreet mansikat olisivat sopineet tähän kakkuun koristeeksi ihan erinomaisen hyvin, mutta niitä ei nyt tähän hätään löytynyt. 

Trooppinen juustokakku
24 cm


Pohja:
180 g Digestive- tai kaurakeksejä
1 dl mantelirouhetta
80 g voita

Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
3 dl Bonnen Trooppista sosetta
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Kiille:
1 dl trooppista sosetta
1 dl vettä
2 liivatelehteä


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä ja mantelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja hedelmäsose. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä 2 rkl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon hedelmäsose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.


Hyvää kansainvälistä Koiranpäivää kaikille nelijalkaisille häntäheikeille ja heidän uskolliselle palvelusväelleen ❤




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)