maanantai 6. kesäkuuta 2022

Lohileivät mausteisilla mummonkurkuilla


 Kävimme koko sakki viime viikolla Turussa (palaan käyntisyyhyn vielä myöhemmin omassa postauksessa) ja samalla oli hyvä käydä myös kalakaupassa. Siltä vierailulta käteen jäi vähän savulohta, yksi kokonainen kirjolohi sekä yksi kirjolohi filee. Tästä fileestä teimme graavia. Ja samaan aikaan kun lohi oli graavaantumassa, tuli postista Yhteishyvän lehti, jonka ruokaliitteessä oli niin herkullisen näköisiä lohileipiä, että niitä oli pakko heti testata. Yleensä meillä graavilohen kanssa on ihan simppelisti tarjolla ruisleipää, voita, pieneksi silputtua sipulia (yleensä punasipulia) sekä tilliä ja sitruunaviipaleita. Niinpä olin hieman kriittinen näiden leipien suhteen. Mutta kyllä nyt (jälleen kerran) epäilykseni olivat turhia. Näissä oli maut niin hyvässä harmoniassa keskenään, että taidan jatkossakin aina välillä tarjoilla graavilohileivät tähän tyyliin. 

Ja tämä mummonkurkkuohje jää todellakin käyttöön. Ai että kun näitä laittaisi hamppareiden tai hodareiden väliin... 😋 Tein mummonkurkut muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin riisiviinietikka hieman vähemmän. Alkuperäisen ohjeen löydät 👉 täältä

Lohileivät mausteisilla mummonkurkuilla


ruisleipää
ruohosipuli-tuorejuustoa
sitruunamehua
graavilohiviipaleita

Mausteiset mummonkurkut:
½ kurkkua
1 varhaissipuli varsineen
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesaminsiemeniä
½ tl chilihiutaleita
1/4 tl suolaa

Huuhtele ja viipaloi kurkku. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta valkosipuli. Laita kaikki kurkkujen ainekset kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
Levitä leiville tuorejuustoa ja purista päälle hieman sitruunamehua. Asettele lohi leiville. Valuta liemi kurkuista ja viimeistele leivät kurkkuviipaleilla.
 

Pikkuneitimme on aikamoinen aamuvirkku (herätys normaalisti klo 04-06 välillä). Tykkään aikaisista aamuista, toki välillä huonojen yöunien jälkeen on vähän zombie olo aamulla. Mutta etenkin näin kesällä on ihana herätä aikaisin ja mennä pihalle katsomaan kun luonto alkaa heräillä uuteen päivään. 


 

Sunnuntaiaamu oli niin kaunis ja tyyni, että kun sain pikkuneidin vaunuihin aamun ekoille päikkäreille, niin täytin termarin kahvilla ja tein eväsleivät valmiiksi ja menimme saunamökin terassille nauttimaan aamupalaa. Ja siinä menikin tunti jos toinenkin nauttiessa kauniista aamusta. 


Myös Viski ja Pimu tulivat nautiskelemaan. ❤



Ja nämä leivät maistuivat hyvältä myös rieslingin kanssa nautittuna. Ja tietokoneelta tuli tietenkin tämän hetken lempparisarjani The Harlins. 😁 Oletteko katsoneet kyseistä sarjaa? Mun mielestä he ovat niin symppispari, että ohjelmaa on kiva seurata. Toivon että sille saataisiin jatkoakin.  

Tämä onkin tyttömme nimiäisviikko. Hommia siis riittää vaikka muille jakaa. 😬 No, on niitä kyllä jaettukin! Saan apuja muun muassa leipomusten kanssa! ❤ Mutta vielä pitäisi tehdä se tärkein eli päättää tytön nimi.... Etunimi meillä on jo mietittynä, mutta koska nimi on niin lyhyt, niin on melkeinpä pakko saada joku toinen nimikin hänelle. On meillä onneksi vielä sunnuntaihin saakka aikaa päättää asiasta. Kerron sit nimiäisten jälkeen tarkemmin tarinan nimen takaa.

Mukavaa kesäistä viikkoa kaikille! 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)