Raparperi-mansikka rahka-murupiirakka
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
1 muna
1 dl kermaa
Täyte:
200 g rahkaa
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
raparperinpaloja
mansikkaa
Mittaa kuivat aineet ja rasva kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen osaan 1 muna ja 1 dl kermaa. Laita taikina voideltuun pyöreään piirasvuokaan, kaada siihen päälle raparperinpalat ja mansikat ja kaada rahkatäyte päälle. Ripottele muruseos rahkan päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Tänään olis sit vielä ruuaksi kuhaa ja uusia perunoita, nam!! :) Viimeinkin tuli sitä kuhaa. Nyt laitetaan yksi ruuaksi, ja yksi odottaa vielä pakkasessa. Toivotaan, että tänä kesänä saataisiin vielä sitä herkkua paljon paljon lisää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)