Aikamoinen riiviö, mutta sopiipahan hyvin meidän joukkoon! :)
Lauantaina kävi hyvä ystävä kyläilemässä, ja sen kunniaksi piti tietenkin leipoa kakku. Ja hyvää oli, jälleen kerran. Tässä vielä ohjeistusta siihen. Täytyy sanoa, että suklaa ja mango sopii hyvin yhteen!
Suklaa-juustokakku
Pohja:
170 g domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa suklaakermaa (NAM!!!)
100 g suklaata (itse käytin Fazerin sinistä, kun sitä sattui kaapissa olemaan.)
2 rasiaa Valio Viola mango tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
Mansikkaa ja suklaarouhetta
Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja painele keksivoiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä.
Yhdistä se sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää myös
vaniljasokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä.
Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
Yhdistä liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sekoittaen.
Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Jätä pinta pehmeän
aaltoilevaksi.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota pinnalle suklaarouhetta. Lisää mansikat
Alkuperäinen ohje Valiolta.
Kannattais ehkä tuon Fazerin sinisen sijaan käyttää tummempaa suklaata niin saisi voimakkaamman maun ja sopisi vielä paremmin yhteen tuon mangon kanssa.
Ja vinkkinä muuten, että tuo vaahtoutuva suklaakerma toimii ihan mielettömän hyvin mansikoiden kanssa! Nam!! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)