keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kreikkalainen makkaravuoka

Eilen ruokana oli ns. "jääkaapintyhjennysruokaa", tällä kertaa pääraaka-aineena HK:n sininen.

Kreikkalainen makkarapata


















1 lenkkimakkara (siis toinen puoli lenkkipaketista)
0,5 dl chiliketsuppia (tai tavallista ketsuppia, johon sekoitat chilijauhetta)
2 kevätsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
n. 15 sentin pätkä kesäkurpitsaa
reilu 100 g fetajuustoa
1 purkki tomaattimurskaa
2 tl tummaa sokeria
mustapippuria (ja suolaa)
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 dl juustoraastetta

Kuori makkara ja kuutioi se reiluiksi suupaloiksi. Laita makkarakuutiot uunivuokaan, lisää sekaan chiliketsuppi ja sekoita. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa suunnilleen makkarapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto, ellet käytä valmiita kuutioita. Sekoita tomaattimurskaan sokeri, mustapippuria ja yrtit. Ripauksen suolaa voi lisätä, mutta se ei ole välttämätöntä. Lisää sipulit, kesäkurpitsakuutiot, feta sekä maustettu tomaattimurska vuokaan ja sekoita vähän. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, niin kesäkurpitsatkin ehtivät hiukan pehmetä (eivät kuitenkaan lötkisty) ja saada makua. Jos et käytä kesäkurpitsaa, riittää paistoajaksi 15-20 minuuttia.

Makkaravuoan seuraksi oli aivan sairaan hyviä pottuja! Eli jääkaapista löytyi muutama keitetty peruna. Puolitin ne, kieritin valkosipuliöljyssä, päälle vähän suolaa ja mustapippuria ja uuniin makkaravuoan kanssa. Näitä pottuja tulee kyllä tehtyä uudestaankin, ihanan rapsakoita ja erittäin hyvän makuisia!

Makkaravuokakin oli ihan mukavaa vaihtelua, mutta ehkä kuitenkin olen enemmän perinteisen uunimakkaran kannattaja! :)

Makkaravuoan ohje on Pastanjauhantaa -blogista.

Eilen oli aivan ihana aurinkoinen syysilta. Kameran kanssa tuli heiluttua pihalla! :) Tässä muutama otos:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)