Maukas omenapiirakka
26 cm irtopohjavuoka
Pohja:
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Pohja:
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Lado kuoritut ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna viilentyä ennen tarjoilua.
------
Oli pakko aamulla nappasta kuva meidän pihapiiristä. Viime vuonna tähän aikaan kävimme ostamassa veneen ja samana iltana kävimme vielä ajelemassa sen kanssa. Pitkäjärvi ja Pusulanjärvi olivat vielä jäässä, mutta tuo jokipätkä oli kaikki jo täysin auki. Ja kuten kuvasta näette (suurennuslasin kanssa), nyt ei joki ole vielä yhtään auki. Eli veneilyt saa vielä hetken aikaa odottaa...
Tulla tupsahti muuten postiluukusta viime viikolla uusi Maku-lehti. Oi kun kesä tulisi jo pian!! Oli niin paljon ihania kesäisiä reseptejä, jotka kyllä vaativat sen, että ne nautitaan pihalla lämpimässä, auringon paisteessa! :)
Mitä olet tykännyt uudistuneesta Maku-lehdestä? Mun tilaus päättyi juuri kun lehti sai uuden ilmeen.
VastaaPoistaMulle on sit taas tupsahtanut vasta muutama lehti postilaatikosta. Tähän mennessä olen kyllä ollut ihan tyytyväinen. Etenkin tämä uusin numero hienoine kuvineen oli kivaa luettavaa, ja ehkä sieltä jotakin ohjeita tulee myös kokeiltua... :)
Poista