(Joku oli jo ehtinyt käydä haukkasemassa palasen ennen kuvan ottoa....)
Sunnuntai-iltana herkuteltiinkin poronkäristyksellä, nam!! Pakastimessa oli 500 g köntsä käristyslihaa. Sulatin sitä hiljaksiin mikrossa ja aina sitä mukaa kun jääköntistä sai lastuja irti, ruskistin ne pannulla, runsaassa voimäärässä. Kun kaikki lihat oli ruskistettu, kuullotin vielä yhden silputun sipulin. Sitten myös lihat takaisin pannulle, taas lisää voita + vettä ja olutta ja mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Annoimme käristyksen hautua hellalla kannen alla n. 1,5 tuntia. Ja ai että oli mureeta! :) Käristys kai pitäisi syödä muussin kanssa, mutta koska emme kumpikaan ole suuria muusin ystäviä, niin tällä kertaa söimme ihan normaaleiden keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.
Pakko nyt jo hieman hehkuttaa, että enää muutama päivä siihen, kun lähdetään äidin kanssa Lontooseen, äitin tädin luokse!!! :) Matka on yhdistetty sukulais-shoppailu-syömis-juomis-nautiskelu-matka. Odotan jo kovin rakkaan isotätini tapaamista, ikävä on kova, koska olemme viimeksi nähneet kaksi vuotta sitten. Ja onhan se muutenkin mukava päästä pitkästä aikaa reissuun.
Ainoa huolenaiheeni on se, että miten eläimet pärjäävät ilman minua kotona! :)
Onks siitä jo kaks vuotta?? Oho! Pitäkää ihana mini-loma!:)
VastaaPoistaNo on!! Äkkiä aika menee eteenpäin!! On taas sellanen itkukonsertti lentokentällä, kun pääsee Leenan tiukkaan halaukseen! :)
PoistaJa kiitos, varmasti pidetään ihana miniloma!!! <3