Lintsaajan helpot munkit
12 kpl isoja tai pellillinen pieniä
175 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
½ tl jauhettua muskottia
2 ½ dl maitoa
Päälle:
voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen ja vatkaa välillä hyvin.
Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet seoksesta ja puolet maidosta taikinaan. Sekoita. Lisää lopuksi loput ainekset. Täytä voidellut muffinssipeltien kolot taikinalla ja paista uunissa 15 - 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja kimmoisia.
Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Voitele uunilämmin muffinssi voisulalla ja pyörittele se kanelisokerissa.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen ja vatkaa välillä hyvin.
Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet seoksesta ja puolet maidosta taikinaan. Sekoita. Lisää lopuksi loput ainekset. Täytä voidellut muffinssipeltien kolot taikinalla ja paista uunissa 15 - 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja kimmoisia.
Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Voitele uunilämmin muffinssi voisulalla ja pyörittele se kanelisokerissa.
Hyvin nämä kelpasivat työpaikan pojille, mutta sanoivat että ovat enemmänkin erittäin pehmoisia ja hyvänmakuisia muffinsseja, kuin munkkeja.
VastaaPoistaTäytyy tunnustaa, että en ole ikinä itse paistanut munkkeja. Aina on tullut käytyä vappuna kylässä sellaisessa paikassa jossa niitä on ollut. Mutta tänä vuonna aion kyllä tehdä! :)
Jos on takuuvarmoja munkkitaikinaohjeita niin pistäkäähän jakoon! ;)