perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen porkkanakakku

Tämän taivaallisen porkkanakakun myötä on hyvä toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein rauhaisaa ja toivottavasti myös erittäin aurinkoista PÄÄSIÄISTÄ!! 
Nyt nautitaan vapaapäivistä ja auringon paisteesta! :)

Porkkanakakku (piirakkavuoallinen)


2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl porkkanaa raastettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna 

Kuorrutus:
100 g Philadelphia-tuorejuustoa 
100 g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta tms koristeeksi

 Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sulata voi. Sekoita kulhossa isolla lusikalla kaikki taikinan ainekset listan järjestyksessä. Voitele ja jauhota piirakkavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla n. 20-30 minuuttia, eli kunnes kakku on juuri ja juuri kypsynyt. 
Ota tuorejuusto ja voi lämpeämään kulhoon samaan aikaan, kun aloitat tekemään taikinaa. Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi massaksi ja lisää siihen 1 dl tomusokeria kerrallaan, toista kunnes kaikki tomusokeri on käytetty ja lisää lopuksi joukkoon myös vaniljasokeri. Vatkaa koko kuorrutetta vielä täysillä tehoilla muutama minuutti, että kuorrutteesta tulee ihanan ilmavaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle, koristele mantelirouheella ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista. Tuplaa ohje, mikäli teet piirakan pellille.

Ohje on Cebicin keittiöstä ja kulkee siellä nimellä taivaallinen porkkanapiirakka, KLIK

17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Samaa mieltä!! Ja tämä oli kyllä erityisen hyvä ohje, oli ainakin omaan makuun! :)

      Poista
  2. Oikein ihanaa pääsiäistä Koivurantaan <3

    VastaaPoista
  3. Mä olen porkkanakakkufani, toi pitää joskus kokeilla, yhden porkkanapiirakan olen joskus blogannut. Oikei hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin heti vaklaamassa sitä sun ohjetta! :) Minä olen aina ollut sitä mieltä että porkkanakakussa kuuluu olla sulatejuustokuorrutus, mutta kyllä tämä tuorejuustokin ihan hyvin ajoi asiansa. Mutta ehkä ensi kerralla testaan tuota sinun ohjetta! :)
      Oikein mukavaa ja toivottavasti myös oikein aurinkoista pääsiäistä!! :)

      Poista
  4. Sulatejuustosta mäkin teen aina päällisen, mutta täytyykin joskus kokeilla tuota tuorejuustoa. Porkkanakakku on niin hyvää. Se kun miltein paranee vanhetessaan, joten sitä voi tehdä "arkiherkuksi useammalle pävälle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens kerralla tietää siis tehdä suoraan tupla-annoksen. Tätä ei nimittäin riittänyt syötäväksi kuin yhdelle päivälle! :) Uskon kyllä että vain paranee vanhetessaan.

      Poista
  5. Porkkanaleivonnaiset on aivan parhaita! Itse olen tehnyt kakkuja, muffinsseja ja piirakkaa. Ja kaikki ovat aivan yhtä ihania! Piirakkaa olen tehnyt viimeksi yli vuosi sitten, joten blogiin en ole ohjetta saanut vielä. Asia varmasti korjaantuu lähiaikoina :)
    Ihanaa pääsiäistä sinne teille Koivurantaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen joskus tehnyt porkkanamuffinsseja ja -kakkua. Nekin tosi hyviä, mutta piirakka on vaan jotenkin ihan mun suosikkia. Ja silti sitä tulee jostain syystä tehtyä ihan liian harvoin.

      Poista
  6. Laitoin sinulle haasteen blogiini.
    Täällä tulee käytyä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos haasteesta! Heti kun saan työkiireitä vähän helpottamaan niin tartun siihen oikein ajan kanssa! :)

      Poista
  7. Oih nam! Porkkanakakku on niin ihanaa, pitäisköhän leipoa heti sellanen kun päästään muuttamaan uuteen kotiin :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Kyllähän sitä pitää omaa, uutta kotia ihanalla kakulla juhlistaa.

      Poista
  8. Sama täällä, porkkanaleivonnaiset on niin rock!! :)

    VastaaPoista
  9. Vienpä tämän ohjeen mukanani, kiitos. Jospa viimeinkin saisin himoitsemaani porkkanakakkua/piirakkaa tehtyä viikonlopuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten tykkäsitkö! Itse tykkäsin tästä Cebicin ohjeesta tosi kovin. Ihanan pehmoista kakkua.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)