Härkäpapua tuli testattua ensimmäistä kertaa ja luulenpa, että härkäpapu tuli meille ihan jäädäkseen. Muutenkin jo terveellisiin ja maukkaisiin silakkapihveihin sai sekä lisämakua että lisäpoweria härkäpapurouheesta. Tuotteen proteiinipitoisuus on 47 % ja kuitupitoisuus 11 %.
Toi kyllä kivaa rapsakkuutta silakkapihveihin. Ohjeen bongasin Hiidenuhman keittiöstä. Siellä pihvit paistettiin pannulla. Itse laitan silakkapihvit (225 astetta/ 15 min) niin kauan uuniin, kunnes liesituulettimemme taas joskus pelittää niinkuin pitäisi.
Härkäpapurouheella leivitetyt silakkapihvit
600 g silakkafileitä
tillisilppua tai kuivattua tilliä
suolaa ja musta- tai valkopippuria
600 g silakkafileitä
tillisilppua tai kuivattua tilliä
suolaa ja musta- tai valkopippuria
Leivitykseen:
1 dl härkäpapurouhetta
0,25 tl kuivattua tilliä
0,25 tl suolaa
vähän musta- tai valkopippuria
Tee ensin leivitysjauhe valmiiksi. Hienonna härkäpapurouhe tehosekoittimessa tai huhmareessa melko hienoksi jauheeksi. Sekoita tilli, suola ja mustapippuria sen joukkoon. Kumoa jauhe lautaselle.
Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin voipaperin päälle. Ripottele niiden pinnalle tilliä, suolaa ja mustapippuria. Nosta joka toisen fileen päälle toinen filee. Pyöräytä silakkapari kummaltakin puolelta härkäpapujauheessa. Laita takaisin voipaperin päälle odottamaan paistamista.
Paista silakkapihvit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Silakka kypsyy nopeasti ja on valmista, kun se on sisältä valkeaa.
Silakkapihvien kanssa syötiin jälleen kastiketta, joka sisälsi kermaviiliä, majoneesia, kurkkusalaattia ja punasipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)