Jossain sosiaalisen median syövereissä silmiini osui kuva herkullisesta latte-suklaajuustokakusta ja pakkohan sitä oli pitkästä aikaa ryhtyä kakkupuuhiin. Kakun alkuperäinen resepti löytyi Kakkuviikarin vispailuja-blogista. Muistinkin, että olin samaista kakkua siellä jo käynyt kuolaamassa, mutta kun silmiin saattaa päivän aikana osua useampikin herkkukakku, niin ei ensinnäkään millään muista kaikkia ja toisekseen, eihän niitä millään ehdi kaikkia edes testaamaan.
Mutta tän kakun kohdalla kävi niin hauskasti, että kävin Tokmannilla ja siellä oli -50 % korissa tätä kyseistä Latte-suklaata juurikin minulle tarpeellinen määrä. Muutoin katsoin reseptiä vähän huonosti ja unohdin kokonaan ostaa tuorejuuston. Mutta nou hätä, laitoin mascarponea hieman enemmän ja kermaa hieman enemmän ja vähän vielä turkkilaista jogurttia, niin johan tuli hyvä kakku. Mutta koska se tuorejuusto oli kakusta pois, eli yksi kakkua koossa pitävä voima oli poissa pelistä, oli tuo 7 liivatetta juur ja juur riittävä määrä. Nyt kakku oli ihanan pehmoinen ja moussemainen. Ei ollenkaan sellainen hyytelömäinen.
Ja mitä kakun ulkonäköön tulee...Taas meni kaikki pieleen mikä vaan voi mennä, mutta onneksi se ei vaikuta makuun. Sen voin sanoa, että antakaa tuon kiilteen jäähtyä kunnolla ennen kuin laitatte sitä kakun päälle! Ja katsokaa ettei sen kiilteen mukana tule kökköjä... Nimimerkillä katsokaa tuota minun kakkuani ☻ Mutta hyvää se oli, ulkonäöstä viis...
Latte-suklaajuustokakku
Pohja:
200 g (gluteenittomia) suklaakeksejä
70 g voita
Täyte:
6 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
3 levyä Cloettan Latte-suklaata
0,5 dl sokeria
7 liivatetta
Kiille:
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
3/4 sokeria
3 liivatetta
Hienonna keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle tiiviisti.
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan turkkilainen jogurtti, sokeri ja mascarpone. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos massaan varovasti samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli kelmulla peitettynä.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele sitten kakku mieleiseksesi.
Ja kahvinmakuisesta kakusta tulikin mieleeni, oletteko jo testanneet tätä Pullahiiren mokkahyydykekakkua...? On nimittäin ihan SAIRAAN hyvää!! Tein tätä muutama vuosi sitten mamman synttäreille ja kaikki vieraat tykkäs tosi kovin.
Ja voihan kökköjen kökkö, nyt on melkeinpä jo kaikki vähät lumet sulaneet pois... Sen sijaan että katseltaisiin ikkunasta ulos harmauteen, katsellaan näitä ihania, suht talvisia kuvia muutaman viikon takaa ♥
Mutta tän kakun kohdalla kävi niin hauskasti, että kävin Tokmannilla ja siellä oli -50 % korissa tätä kyseistä Latte-suklaata juurikin minulle tarpeellinen määrä. Muutoin katsoin reseptiä vähän huonosti ja unohdin kokonaan ostaa tuorejuuston. Mutta nou hätä, laitoin mascarponea hieman enemmän ja kermaa hieman enemmän ja vähän vielä turkkilaista jogurttia, niin johan tuli hyvä kakku. Mutta koska se tuorejuusto oli kakusta pois, eli yksi kakkua koossa pitävä voima oli poissa pelistä, oli tuo 7 liivatetta juur ja juur riittävä määrä. Nyt kakku oli ihanan pehmoinen ja moussemainen. Ei ollenkaan sellainen hyytelömäinen.
Ja mitä kakun ulkonäköön tulee...Taas meni kaikki pieleen mikä vaan voi mennä, mutta onneksi se ei vaikuta makuun. Sen voin sanoa, että antakaa tuon kiilteen jäähtyä kunnolla ennen kuin laitatte sitä kakun päälle! Ja katsokaa ettei sen kiilteen mukana tule kökköjä... Nimimerkillä katsokaa tuota minun kakkuani ☻ Mutta hyvää se oli, ulkonäöstä viis...
Latte-suklaajuustokakku
Pohja:
200 g (gluteenittomia) suklaakeksejä
70 g voita
Täyte:
6 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
3 levyä Cloettan Latte-suklaata
0,5 dl sokeria
7 liivatetta
Kiille:
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
3/4 sokeria
3 liivatetta
Hienonna keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle tiiviisti.
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan turkkilainen jogurtti, sokeri ja mascarpone. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos massaan varovasti samalla sekoittaen. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli kelmulla peitettynä.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele sitten kakku mieleiseksesi.
Ja kahvinmakuisesta kakusta tulikin mieleeni, oletteko jo testanneet tätä Pullahiiren mokkahyydykekakkua...? On nimittäin ihan SAIRAAN hyvää!! Tein tätä muutama vuosi sitten mamman synttäreille ja kaikki vieraat tykkäs tosi kovin.
Ja voihan kökköjen kökkö, nyt on melkeinpä jo kaikki vähät lumet sulaneet pois... Sen sijaan että katseltaisiin ikkunasta ulos harmauteen, katsellaan näitä ihania, suht talvisia kuvia muutaman viikon takaa ♥
Ilo irti kyynärsauvoista ja saikusta; ei todellakaan tee mieli lähteä ulos, eikä mun tarvitsekkaan! En kadehdi pätkääkään työkavereita, jotka nyt joutuvat repimään lasten toppavaatteiden päälle kurapukuja ja nostelevat niitä lätäköistä. Kyllä lasten pitää saada lätäköissä pomppia, mutta ehkä nyt on kuitenkin aika vilakka ilma semmoiseen puuhaan. :D Kyllä lumet olisivat saaneet pysyä! Tein aurinkoisen lohtu-rahkapiirakan ja aion sen kanssa käpertyä askartelukomerooni valmistelemaan loppuja joulukortteja. :P Saman tyylistä mokkakakkua olen tehnyt ja oli hyvää! Lattekakussakin näyttäisi olevan miun makuuni sopivan runsaasti suklaata, joten kuulostaa hyvältä. :D
VastaaPoistaJoo ei käy kateeksi sitä kurapuku ruljanssia!! Ihan tarpeeksi tekemistä on jo tuon koiran kanssa näinä kurakeleinä....
PoistaKävinkin jo kuolaamassa sun rahkapiirakkaa. Ihanan pirtsakka herkku tähän pimeään vuodenaikaan! :)
Ólis saaneet lumet pysyä. Oli paljon valoisampaakin. Tuo lattekakku kuulostaa tällaiselle kahvista tykkäävälle tosi hyvältä. Ja mokkakakkukin. Otin molemmat reseptit talteen ja tilaisuuden tullen testaamaan!
VastaaPoistaNo niin olis kyllä. Mutta näillä mennään.... :)Ei taida tällä hetkellä olla lunta kuin tuolla ihan pohjoisessa.
PoistaKannattaa testata, molemmat on todella hyviä kakkuja!!
Näyttää hyvältä! pitää ottaa talteen tämä ohje
VastaaPoistaKiitos Susanna! Itse en tuohon kakun ulkonäköön ole ollenkaan tyytyväinen, mutta maku oli kyllä taivaallisen hyvää! :) Just saatiin koko kakku tuhottua, huh... :D
Poista