maanantai 24. syyskuuta 2012

Hyydytetty kinkkukakku

Pitihän tälläistäkin kokeilla, kun Vilkkilä-blogista löytyi niin houkutteleva ohje! :) Tämä oli kyllä positiivinen yllätys, pitää tehdä uudestaankin. Ja kuinka nopeaa ja vaivatonta tämän tekeminen oli, verrattuna oikeeseen voileipäkakkuun. Tein kakun 18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Mikäli haluaa isomman kakun, niin kannattaa tuplata ainesmäärät.

Hyydytetty kinkkukakku














 Pohja:
6 palaa Uotilan leipomon ruislimppua
1 dl kasvislientä

Täyte:
2 liivatelehteä
2 rkl kasvislientä
1 prk (200 g) Yrttituorejuustoa
150 g savukinkkukuutioita
1 maustekurkku kuutioina
1 punainen paprika kuutioina
2 rkl tuoretta silputtua persiljaa
2 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Tomaattia
Basilikanlehtiä
Persiljaa

Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele ne vuoan pohjalle. Tämä vaatii vähän leikkaa-liimaa-askartele työtä, mutta vaiva kyllä kannattaa! :) Kostuta pohja kasvisliemellä.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto.
Lisää seokseen kinkku-, maustekurkku- ja paprikakuutiot sekä yrttisilppu.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kasvisliemitilkkaan. Kaada neste muun täytteen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja siirrä kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kuori tomaatti kuorimaveitsellä yhdeksi pitkäksi liuskaksi, aivan kuin kuorisit omenaa. Pyöritä kuorta itsensä ympärille, niin saat kauniin ruusukkeen. Koristele ruusukkeilla, basilikanlehdillä ja persiljalla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)