Omena-päärynäpiirakka
Piirakkataikina:
4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl sulaa margariinia
Päälle:
3 keskikokoista omenaa
200 g säilykepäärynöitä
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Kostuttamiseen:
Säilykepäärynöiden mehua
Piirakkataikina valmistuu yksinkertaisesti: sekoita ainekset keskenään taikinaksi. Tästä ohjeesta valmistuu yksi pyöreää piirakkavuoallista vastaava määrä, tuplaamalla saat pellillisen. Itse käytin piirasvuokaa.
Kuori omenat ja pilko pienehköiksi kuutioiksi, kuutioi samoin päärynät. Ripottele sekaisin pohjan päälle, paina kämmenillä hieman taikinan sisälle. Muruseoksen ainekset nypitään keskenään tasaisesti sekaisin, ja ripotellaan piirakan päälle. paista 175 asteessa keskitasolla n. 40-45 minuuttia.
Halutessasi supermehevän piirakan, valele hieman päärynöiden lientä piirakan päälle heti paiston jälkeen, ja anna imeytyä piirakkaan.
Piirakka on parhaimmillaan jääkappikylmänä seuraavana päivänä.
Itse tehty vaniljakastike
3 kananmunan keltuaista
4 dl maitoa
2 rkl sokeria
oman maun mukaan vaniljasokeria (itse käytin 1 tl)
1 tl perunajauhoja
Erottele munista keltuaiset kattilaan. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä seosta liedellä hiljalleen koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä.
Lämmitä ainoastaan sen verran, että kastike "pulpahtaa". Jäähdytä ja tarjoa esim. omenapiirakan kanssa! :)
Tämä hyvä ohje löytyi Pikkuleijona ja puoli valtakuntaa -blogista.
Olipa ihaa piirakka! Tosin sovelsin vähän, kun täältä ei saa säilykepäärynää tai ainakaan en oo nähnyt, laitoin tuoreena molemmat ja hyvää oli!!
VastaaPoistaHei kiva kun kävit jättämässä kommentin! :) Löysin samalla sun kivan blogin, johon aion kyllä tänään illalla paneutua paremmin! :)
PoistaTervetuloa lukemaan :) Minä vanhasta tottumuksesta etsin ruoka- ja leivontaohjeita edelleen paljon suomalaisilta sivuilta. Kiiros ohjeista!
Poista