Isäntä oli katsellut sunnuntaina jotakin ruokaohjelmaa, jossa kokki oli keittänyt lihapullat kattilassa kypsiksi. Ja pakkohan sitäkin oli kokeilla.
Taikina oli ihan normaali lihapullataikina (400 g naudan jauhelihaa, 1 sipuli, 0,5 dl korppujauhoja, 2 dl maitoa + mausteet). Pyöriteltiin palloiksi ja keitettiin lihaliemessä kypsiksi. Lihapullat nousivat ylös pintaan, kellumaan, kun olivat kypsiä.
Lihapullat oli maultaan erittäin hyviä, johtuen ehkä että en itse ollut maustamis vastuussa! :) Mutta ehkä siltikin olen ihan perinteisten lihapullien kannattaja. Eikä ole äitin lihapullia voittanutta! :) Vaikka olen yrittänyt tehdä saman reseptinkin mukaan, niin ei niistä vaan tule yhtä hyviä... Tarvii ehkä seuraavaksi mennä viereen vakoilemaan kuinka ne tehdään.
Tässä vielä makupaloja viime perjantailta! :)
Toisessa patongissa levitettävää vuohenjuustoa, paholaisenhilloa, ilmakuivattua kinkkua rullalle käärittynä sekä rucolaa. Toisessa patongissa päällä tahnaa, joka tehty metvurstista ja ruohosipulituorejuustosta. Päällä vielä persiljaa. Nam! :) Patongit menivät alas kera hyvän valkoviinin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)