Persikkahyydykekakku
Pohja:
200 g Digestive-keksejä murustettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna (itse käytin voita)
Täyte:
3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g Sunnuntain Vanilja rahkavalmistetta
2 prk persikkasosetta
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä + 2 rkl sitruunamehua
Päällinen:
3 prk persikkasosetta
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Murusta keksit, sulata rasva. Sekoita murustetut keksit ja rasva keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka sekä persikkasoseet. Mausta tomusokerilla.
Kuumenna vesi+sitruunamehu kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Päällinen: Liota liivatteet ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita huolellisesti persikkasoseisiin ja kaada sitten varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytelöityä vähintään puoli tuntia.
Kiitokset taas Vilkkilä-blogille mahtavasta kakkuohjeesta!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)