Jauheliha-cannelonit
(tulipas otettua taas huonot kuvat hyvästä ruuasta)
10 lasagnelevyä
vettä, suolaa
Täyte:
400 g jauhelihaa (olisi saanut olla enemmänkin)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rasiaa sulatejuustoa
1 tlk (70 g) tomaattisosetta
mausteita
Pinnalle:
1 tlk smetanaa
1 dl kuohukermaa
1-2 d juustoraastetta
suolaa,pippuria
Kuumenna vesi niin suuressa kattilassa kiehuvaksi, että lasagnelevyt sopivat siinä hyvin kypsymään. Mausta vesi suolalla ja laita lasagnelevyt ristikkäin kattilaan. Anna kiehua 8-10 minuuttia.
Kaada keitos varovasti lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä.
Asettele levyt leivinpaperin päälle työpöydälle.
Ruskista täytettä varten jauheliha ja hienonnetut sipulit.
Lisää joukkoon sulatejuusto ja tomaattisose. Sekoittele aineksia pannulla kunnes juusto on sulanut. Mausta seos.
Jaa seos lasagnelevyjen toiseen päähän ja kiedo levyt rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan liitoskohta pohjaa vasten.
Sekoita smetanan joukkoon kerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos rullien päälle.
Kuorruta ruoka uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)