Vaivaamaton pataleipä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita taikina puukauhalla sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla ja anna kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoja myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.
Leivästäsi tuli komea!:)
VastaaPoistaJa ihan mielettömän hyvänmakuinen! Isäntäkin sanoi moneen kertaan vielä illalla, että tätä leipää pitää sitten saada lisää, vaikkei yleensä vaaleaa leipää tykkääkään syödä.
Poista