tiistai 21. toukokuuta 2013

Lihapullia ja mausteista perunapataa

Kääpiölinnassa oli tällä viikolla tehty herkullisen kuuloista mausteista perunapataa.
Siitä sainkin idean, että se sopii varmasti erinomaisesti lihapullien kaveriksi.
Ja sopihan se! Potut olivat ihanan yksinkertaisia ja nopeita tehdä sekä ihanan mausteisia.
Mausteiden määrää toki voi itse säädellä. Minä tein suoraan ohjeen mukaan, ainoastaan
inkiväärin jätin pois, ja hyvää tuli.

Mausteinen perunapata


½ dl voita
600 g pieniä perunoita kuorineen
2,5 dl vettä
½ kanaliemikuutio
½ t chilijauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
0,75 tl suolaa
1 tl sambal oelekia
1 tl valkosipulimurskaa

Pese ja halkaise perunat. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää perunat ja ruskista noin 5 minuutin ajan tai kunnes ovat kullanruskeita.
Laita perunat kannelliseen uunivuokaan tai pataan.
Sekoita vesi, liemikuutio, chilijauhe, korianteri ja suola yhteen pienessä kattilassa. Kiehauta ja kaada perunoiden päälle.
Peitä vuoka kannella. Hauduta perunoita uunin keskitasolla 225 asteessa n. 45 minuuttia välillä käännellen.


Lihapullat


400 g jauhelihaa
1 porkkana-sämpylä
2 kananmunaa
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria
merisuolaa
rub allround maustetta (
6 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
½ dl oliiviöljyä

Murenna leipä kulhoon. Sekoita joukkoon munat, mausteet ja sipulit.
Lisää jauheliha sekä öljy ja sekoita hyvin, jotta saat kiinteän taikinan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja muotoile ne kädellä lihapulliksi.
Paista pannulla tai uunissa kypsiksi.
Meillä lihapullat valmistui kiertoilmauunissa samaan aikaan perunoiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Hyvä että kelpas :) Taidan minäkin tehdä seuraavaksi lihapullia näiden perunoiden kanssa. Sopii varmasti hyvin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)