keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Vaniljainen kuningatarpiirakka

Eilen piti leipoa tuoreista raparpereista piirakkaa, mutta.. enhän minä ole kerinnyt mammalta hakemaan vielä niitä raparpereja. Syykin on selvä: tuo meidän pikkukisu! :) Sitä on niin hauska seurailla, kun se koko ajan keksii kaikkea uutta ja ihmeellistä tästä maailmasta. Tyynekään ei enää eilen ihan niin kovin sähissyt Lyytille ja uskalsi jopa jo mennä vähän lähempää tutkailemaan. Jimi taas ei oikein välitä mitään uudesta tulokkaasta. Eikä Lyytiäkään näytä Jimi kauheasti pelottavan. Jos ihan nokakkain sattuvat, niin silloin Lyyti sähisee ja juoksee karkuun, mutta muuten kyllä mielellään seurailee Jimin touhuja.


Jotain oli kuitenkin pakko päästä leipomaan, ja onneksi pakastimesta löytyi mustikoita ja vadelmia. Tämä ohje on kauan sitten napattu jostakin lehdestä. Täyte oli tässä piirakassa oikein makoisaa, mutta en oikein pitänyt tuosta pohjasta. Se oli jotenkin vähän mauton ja "tylsä" pohja, jos noin voi sanoa. Ehkä ensi kerralla kokeilen tämän helpon täytteen jonkun toisen pohjataikinan päälle.


Vaniljainen kuningatarpiirakka


Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
1 muna

Täyte:
300 g marjoja (mustikoita ja vadelmia)
maun mukaan sokeria
1 pss vaniljakastiketta ohjeen mukaan valmistettuna
1 muna

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon margariini, maito ja muna hyvin sekoittaen. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada marjat piirakkapohjan päälle ja lisää vielä makusi mukaan sokeria marjojen päälle. Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon viellä muna. Kaada vaniljakastike piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.


Meillä alkoikin tänään kissanpäivät kotona, kun isäntä lähti viideksi päiväksi Ahvenanmaalle kalastaan. Saas nähdä hakeeko kotimatkalla lohta Cittarista, että on edes jotain kotiintuomisia... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)