Palatakseni ajassa vähän taaksepäin ja pääsiäiseen. Tässä viimeinen brunssiohje, eli pitakolmiot. Jotakin leipää piti brunssille keksiä. Ensin ajattelin, että haen kaupasta vain valmiita valkosipulipatonkeja, mutta oma vaivansa on siinäkin kun lähtee täältä maaseudulta kauppaan.
Ohje on Kaakao kermavaahdolla -blogista. Nämä keräsivät kovasti kehuja. Sen lisäksi siis että olivat helppoja tehdä, olivat nämä myös herkullisia. Puolet taikinasta tein oliivikolmioita ja puolet fetakolmioita.
Pitakolmiot
n.20 kpl
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 dl lämmitettyä maitoa
3 rkl oliiviöljyä
5-6 isoa vihreää oliivia
fetajuustoa kuutioina
Mittaa vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola taikinakulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti ja maito. Vaivaa taikinaa huolellisesti kunnes siihen syntyy kunnon sitko. Lisää oliiviöljy ja jatka taikinan vaivaamista.
Pilko oliivit ja feta pieniksi ja vaivaa ne taikinan sekaan. Kohota taikinaa jauhotetulla pöydällä liinan alla 1 tunnin ajan.
Pilko oliivit ja feta pieniksi ja vaivaa ne taikinan sekaan. Kohota taikinaa jauhotetulla pöydällä liinan alla 1 tunnin ajan.
(Koska en halunnut oliiveja kaikkiin kolmioihin, en vaivannut niitä taikinan sekaan, vaan lisäsin oliivit ja fetat vasta loppuvaiheessa päälle.)
Kaulitse kohonnut taikina hieman alle 1cm paksuiseksi levyksi, paloittele taikinasta taikinapyörän tai veitsen avulla kolmioita. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle pellille, sihtaa päälle kevyesti jauhoja ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia
Paista pitakolmioita 210 asteessa 10 minuuttia tai kunnes kolmiot saavat hieman väriä pintaan.
Kaulitse kohonnut taikina hieman alle 1cm paksuiseksi levyksi, paloittele taikinasta taikinapyörän tai veitsen avulla kolmioita. Asettele kolmiot leivinpaperilla vuoratulle pellille, sihtaa päälle kevyesti jauhoja ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia
Paista pitakolmioita 210 asteessa 10 minuuttia tai kunnes kolmiot saavat hieman väriä pintaan.
Pitakolmioiden päälle olisi sopinut tosi hyvin joku tuorejuusto tai itse tehty levite,
mutta näin brunssilla menivät kyllä ihan sellaisenaan.
Tässä vielä vähän brunssikuvia pääsiäiseltä.
Ensi vuonna tämäkin perinne saa toivottavasti taas jatkoa! 💛
Ja brunssihan sisälsi mm.
✦ Lämminsavulohta
✦ Graavilohta
✦ Savulammasta
✦ Kahteen kertaan marinoitua possua
✦ Lihapullia
✦ Keitettyjä kananmunia
✦ Keitettyjä perunoita
✦ Pinaatti-orzopastasalaattia
✦ Persikka-kinkkusalaattia
✦ Katkarapu-avokadococktaileja
✦ Pita-oliivikolmioita
✦ Juustoja ja viinirypäleitä
✦ Jälkkäriksi mansikka-vaniljarahkaa
✦ Trooppinen juustokakku
Toivottavasti en unohtanut mitään.... 🙈
Ja suurin osa herkuista oli siis mun äidin tekemiä. ❤
Minä tein vain nuo joissa on linkki mukana!
✦ Lämminsavulohta
✦ Graavilohta
✦ Savulammasta
✦ Kahteen kertaan marinoitua possua
✦ Lihapullia
✦ Keitettyjä kananmunia
✦ Keitettyjä perunoita
✦ Pinaatti-orzopastasalaattia
✦ Persikka-kinkkusalaattia
✦ Katkarapu-avokadococktaileja
✦ Pita-oliivikolmioita
✦ Juustoja ja viinirypäleitä
✦ Jälkkäriksi mansikka-vaniljarahkaa
✦ Trooppinen juustokakku
Toivottavasti en unohtanut mitään.... 🙈
Ja suurin osa herkuista oli siis mun äidin tekemiä. ❤
Minä tein vain nuo joissa on linkki mukana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)