perjantai 26. huhtikuuta 2019

Persikka-kinkkusalaatti (ja keväinen Torronsuo)


Halusin pääsiäisbrunssille tarjolle myös salaatin, jossa olisi persikkaa. Ensin mietin persikkaista broileri-pastasalaattia. Mutta koska pinaattisessa orzosalaatissa oli jo pastaa, päätin keksiä jonkun toisen vaihtoehdon. Atrian sivuilta löytyikin kiva ohje persikkaiseen kinkkusalaattiin. 
Tämä on näppärä valmistaa, koska tehdään ihan perusaineksista ja jotka joskus saattaa hyvällä tuurilla kaikkikin löytyä valmiina kaapista.
Meitä oli kahdeksan syöjää ja tämä salaatti meni brunssilla melkeinpä kokonaan. Tuo kastike oli myös tosi hyvää, ei kannata jättää sitä tekemättä.

Persikka-kinkkusalaatti

 8 hlölle


Salaatti:
250 g ylikypsää palvikinkkua
1 keräsalaatti
200 g herne-maissi-paprikasekoitusta
400 g säilykepersikkaa
½ kurkku
tuoreita basilikan lehtiä

Kastike:
3 rkl sinappia
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
(vettä)
½ dl tilliä

 Suikaloi kinkku ja keräsalaatti laakean kulhon pohjalle. Kuutioi valutetut persikat ja viipaloi kurkku. Lado ainekset kulhoon tai ryhmittele vadille. Koristele basilikalla.

Valmista kastike: Sekoita sinappi, mausteet ja viinietikka keskenään. Lisää öljy seokseen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, jotta syntyy tasainen seos. Jos kastike on hyvin paksua, lisää hiukan vettä. Voit lisämaustaa kastikkeen halutessasi hienonnetulla tillillä.



Meillä oli eilen tokavika kerta kevään valokuvauskurssia. Vitsit että tulee taas iso aukko arkeen kun se loppuu. Meillä on ihan superkiva ryhmä!! ❤ Eilen käytiin "kevätreissulla" Torronsuolla. Kuvailtiin ja grillailtiin makkaraa ja juteltiin. Kelikin suosi, joten oli oikein onnistunut reissu. Ja kai siinä muutama ihan suht onnistunut valokuvakin tuli otettua. Tässä niistä taas muutamia.



Pitkospuut olivat paikkapaikoin todella huonossa kunnossa. Uutta rakennusmatskua oli jo kannettu vanhojen pitkosten viereen, eli niitä uusitaan kyllä sitä mukaa varmasti kun ehtivät. Mutta itse en nyt harkitse sinne koiran kanssa reissua ennen kuin on suurin osa uusittu. Onneksi yhdellä meidän ryhmäläisellä oli oma koira mukana, joten saatiin vähän elävääkin mallia kuvata suomaisemissa. 😊



Muutamat retkeilijät olivat kyykäärmeisiinkin törmänneet, mutta meistä ei kukaan valitettavasti niihin törmännyt. Tai valitettavsti vai onneksi? Olishan se nyt ollut aika makoisaa saada sellainen kuvattua....  


Mukavaa viikonloppua kaikille 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)