maanantai 8. huhtikuuta 2019

Texmex-piirakka


Oltiin sovittu treffit viikonlopuksi hyvän ystävän kanssa, joka vietti synttäreitä jo muutama viikko sitten. Sovittiin että hän tarjoaa kahvit ja minä kakun. Ja koska miesväelle yleensä maistuu suolainen makeaa paremmin, niin päätin sitten leipoa suolaisen piirakan. Mutta mitkäs treffit ne olis jotka menis niinku Strömsössä. Tulikin serkun yllärisynttärit samalle päivälle ja niitä en halunnut missata. Niinpä treffit jäi odottamaan parempaa ajankohtaa ja me pisteltiin piirakka parempiin suihin ihan oman väen toimesta. 

Ohje on Suklaapossun. Tää toimi ihan älyttömän hyvin muun muassa iltapalana salaatin kera. Vielä kun olis ollut vähän guacamolea ja ranskankermaa kaverina... 😋

Texmex-piirakka
uunipellillinen


Pohja:
200 g voita
250 g maitorahkaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
240 g salsakastiketta (valitse tulisuus oman makusi mukaan)
1 pss tacomaustetta (n. 4 rkl)
mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
2 dl ranskankermaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
250 g emmental juustoraastetta
n. 1,5 dl fetajuustokuutioita

 Tee rahkavoitaikina vähintään puoli tuntia ennen leipomista jääkaappiin valmiiksi. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon rahka ja valkosipulimurska. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.

Tee täyte. Paista jauheliha kypsäksi. Pidä pannu levyllä ja mausta seos tacomausteella, mustapippurilla ja salsakastikkeella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoita hyvin. Anna pulputa pari minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Sekoita joukkoon vielä ranskankerma, hienonnetut paprikat ja punasipulit sekä punaleimaemmetal-raaste. Lisää joukkoon vielä kuutioitua fetajuustoa. Maista ja mausta halutessasi lisää esim. chilijauheella.

Kaulitse taikina leivinpaperoidun pellin päälle ja hieman reunoille. Levitä jauhelihatäyte päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan, niin täyte maustuu ja kiinteytyy.



Olen taas helmikuusta saakka käynyt kansalaisopistolla valokuvaus-kurssilla. Vitsit että on ollut kivaa. Meillä on ihan huippuope ja älyttömän kiva porukka muutenkin. Autetaan toinen toisiamme saamaan parempia valokuvia ja ideoidaan yhdessä uusia kuvakulmia.
Viime torstaina meillä oli aiheena kaupunkikuvaus. Meidän pikkukylällä herätettiin tietenkin suurta ihmetystä heilumalla järkkärit kaulalla pitkin kyliä! 😂 Tässä muutamia mun otoksia.



Tällä viikolla aiheena on ruokakuvaus. Arvaatte varmaan että odotan aika kovin.... 😊
 

8 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää mehevältä. Pitäisi tehdä useammin suolaisia piiraita, voisi ottaa lounaaksikin kätevästi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nämä jos mitkä sopivat evääksi töihin. Itse suosin suolaisia piirakoita aamupalana ja iltapalana. Töihinkin on näppärä aamupalaksi ottaa pieni pala piirakkaa ja kaveriksi kasa kasviksia.

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia, onpa kiva tuollainen kurssi! Tex-Mex piirakka näyttää niin hyvältä..nam:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! <3 Ja kyllä, tuo kurssi on ihan huippu. Ja hienoa että kansalaisopisto järkkää tälläisiä kursseja. Tämäkin lysti maksaa meille kurssilaisille vain ja ainoastaan 24€.
      Oikein mukavaa kevättä! <3

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, näyttää herkulliselta :)
    Valokuvauskurssi on varmasti mielenkiintoinen, nauti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pelkästään näyttänyt herkulliselta vaan myös maistui! ;)
      Kurssi on kyllä ihan supermielenkiintoinen. Joka kerta oppii jotain uutta omasta kamerasta. Ja kiitos, nautin todellakin! <3

      Poista
  4. Texmex piirakka kuulostaa hyvältä, varmaan pakko kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Jos mehikolaistyyppinen ruoka maistuu, niin varmasti maistuu tämä piirakkakin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)