Ohje on napattu Leivotaan -lehden 3/2012 numerosta.
Focaccia tomaateilla & basilikalla (1 leipä)
250 g keitettyjä, kuorittuja perunoita (käytin uusia kuorimattomia perunoita)
n. 4 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
3,5 g kuivahiivaa
1 muna
0,5 tl suolaa
2 tl silputtua tuoretta tai kuivattua basilikaa
1/4-½ dl oliiviöljyä
10 kirsikkatomaattia
1 rkl tuoretta, silputtua basilikaa
sormisuolaa
Soseuta keitetyt perunat haarukalla. Lisää perunoiden joukkoon jauhot, öljy, hiiva, basilika, muna ja suola. Käytä yleiskonetta. Sekoita ensin aineet varovasti yhteen ja lisää sitten koneen vauhtia kunnes taikina on tasaista.
Painele taikina voideltuun, pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 20 cm. Anna kohota leivinliinan alla n. 3 tuntia.
Voitele leipä oliiviöljyllä. Painele taikinaan halkaistut tomaatit ja ripottele päälle tuore basilikasilppu ja sormisuola.
Paista leipää uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Peitä foliolla paistamisen loppupuolella mikäli ruskistuu liikaa. Tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.
Tosin leipä on kylmänäkin yhtä hyvää!!
Hiiligrillillä grillaamisessa on kyllä ihan oma tunnelmansa.
Focaccia kruunasi aterian! :)
Ihania kukkia papan haudalle!! <3
Focaccia on ihanaa :) Mun lemppari on pähkinöillä ja sipulilla päällystetty leipä. Tosin en oo koskaan tainnu tehdä tuota tomaatista ja basilikasta. Nyt voisi testata, kun tyttö ei oo kotona. Neiti kun ei voi sietää kypsennettyjä tomaatteja, kun minä taas tykkään.
VastaaPoistaMinäkin olisin kaivannut sitä sipulia tähän focacciaan, mutta ensi kerralla sitten! :)
PoistaKypsennettyjen tomaattien maku varmasti jakaa aika hyvin mielipiteitä, mutta itse myös pidän niistä todella kovin. Tuntuu että joka paikkaan tulee aina ängettyä tomaattia, mihin vaan vähänkin pystyy.