Mansikkamarmoroitu juustokakku
Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
2 prk maitorahkaa (yht. 500 g)
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelys jauhoja (maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
Pinnalle:
1 dl mansikoita (pakaste)
3/4 rkl sokeria
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mansikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mansikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Kahdeti tuota kakkua olen tehnyt ja oli kyllä hyvää! Aivan ihanat kerttisatiat. :D
VastaaPoistaMä oon haaveillut tuon testaamisesta jo jonkin aikaa, mutta aina se on jäänyt. Jos mä pian saisin aikaiseksi :D
VastaaPoistaKannattaa testata! Ja kertisastiat on Lontoon ostoksia. Löydettiin kauppa jossa kaikki makso 99 penniä, ah, mikä tilpehööritaivas!! :)
VastaaPoistaOi joi mikä ihana herkku, voi kun voisi palan ottaa, tekisi niin mieli jotain makeaa :)
VastaaPoista