Täytyy nyt kokeilla mahdollisimman montaa eri ohjetta, jotta löytää sen suosikkinsa. Tämä ohje on Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Tässä valkosuklaisessa raparperipiirakassa oli sopivassa suhteessa makeutta & kirpeyttä.
Valkosuklainen raparperipiirakka
Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua voita
1 prk smetanaa
1 kananmunaa
Täyte:
4 raparperin vartta
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Muruseosta varten sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisää sulatettu voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota taikinasta 2/3 ja lisää siihen smetana sekä kananmuna ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Valmista täyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto, sokerit ja kananmuna. Lisää seokseen sulatettu & jäähdytetty valkosuklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi 1/3 muruseoksesta. Paista 180 asteessa puolisen tuntia.
Ja tältä näytti keittiön saareke leipomisen aikana:
Eilisen iltapala (viimeinen "vapaailta" ennen isännän paluuta):
Onhan se ihan kiva kun se mies sieltä reissusta tänään palailee. Alkaa nimittäin ruohokin jo olemaan niin pitkää että kohta hukutaan sinne viidakon keskelle... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)