Tällä kertaa paistokseen pääsivät mukaan kauden marjat, eli vadelma & mustikka.
Ohje on otettu Pirkan sivuilta, ja tämä resepti oli kyllä mielestäni paistoksen ja piirakan sekoitus.
Hasselpähkinärouhe toi "piiraspaistokseen" oman, hyvän makunsa. Pähkinöitä valitettavan harvoin tulee leivonnaisissa käytettyä.
Kuningatarpaistos
1 dl hasselpähkinärouhetta
150 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
½ dl maitoa
Pinnalle:
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita
Laita kulhoon hasselpähkinärouhe, kylmä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe ja aja seos monitoimikoneella tasaisen ryynimäiseksi.
Erota noin 1/4 muruseoksesta marjojen päälle.
Lisää muna ja maito. Käytä konetta vielä, kunnes taikina on tasaista.
Painele taikina voideltuun, 28 cm piirasvuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)