Tämä ohje oli Leivotaan lehdestä nro 3/2012. Olin ehkä hieman pettynyt ohjeeseen. Oli aika mauton kakku. Ja luumutkin laitettiin niin isoina paloina kakkuun, että kävi tuuri jos satuit saamaan juuri omaan kakkupalaseesi luumun. Ehkä niitä olisi voinut pilkkoa pienemmäksi tms. Mutta kermavaahdon kera meni kyllä alas. Jätski olisi sopinut vielä paremmin, mutta kun sitä ei koskaan meidän pakastimesta löydy...
Pähkinäinen luumukakku
Taikina:
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Noin 15 luumua
1 dl vispikermaa
1 muna
½ dl sokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
½ sitruunan kuori raastettuna
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon munat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
Leikkaa luumut kahtia ja poista kivet. Dippaa luumujen leikkuupinta sokerissa.
Paina luumut leikkuupinta alaspäin taikinaan. Paista kakkua 10-15 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muna ja sokeri.
Rouhi pähkinät. Lisää kermavaahtoon pähkinärouhe ja raastettu sitruunankuori.
Levitä täyte esipaistetun kakun päälle. Paista kakkua vielä noin 20 minuuttia.
Jos lukijat omistatte hyviä luumuleivonnaisohjeita niin pistäkäähän jakoon, kiitos!! :)
Varmasti maistuvaa
VastaaPoistaKakku vaatii vielä vähän hiomista, mutta luumut olivat kyllä erittäin herkullisia!! :)
PoistaEn oo koskaan luumupiirakkaa tehnyt, mutta ajattelin naapurin luumupuusta hakea vähän luumuja piirakkaan tai pariin ja uuteen luumuliköörisatsiin :) Naapurille tulee kuulemma niin paljon luumuja, ettei kaikkea saa mitenkään käytettyä. Ihanaa, kun on tuollaisia ihmisiä lähellä :)
VastaaPoistaIhania naapureita!! :) Kunpa kaikilla olisi lähellä samanlaisia ihmisiä.
PoistaHyvältä kuulostaa ja pähkinät sopivat ihanasti piirakoihin! :)
VastaaPoista