Sen kunniaksi perheelle tarjottu tätä ihanaa kirpeän & makean yhdistelmää. Kuljetusongelmien vuoksi jouduin kokoamaan kakun uunivuokaan. Mutta eipä se makua haitannut! :)
Ohje on Hellapoliisin ja löytyi Leivotaan lehdestä nro 3/2012.
Mustaherukka-suklaakakku
Pohja:
4 munaa
1½ dl ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus:
1½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g rahkaa
2 tl vaniljasokeria
(½ dl sokeria)
2 dl mustaherukoita
100-150 g maitosuklaata
Pinnalle:
mustaherukoita & suklaarouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin seitsemän minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen osaan. Jauha toisen seoksen joukkoon mustaherukat, mausta tarvittaessa sokerilla.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Sekoita sula suklaa toisen seoksen joukkoon.
Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Siirrä toinen tarjoiluvadille. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä pinnalle puolet mustaherukkatäytteestä ja puolet suklaatäytteestä.
Nosta päälle kansiosa, kostuta ja levitä päälle kerrokset molempia vaahtoja.
Koristele mustaherukoilla, herukkapensaan lehdillä ja suklaarouheella.
Kirpeä ja makea on hyvä yhdistelmä! Tulee ihan vesi kielelle, herkku kakkua!!
VastaaPoistaKannattaa testata, osui ainakin omaan makuhermoon erittäin hyvin!! :)
PoistaKiitos!! :)
VastaaPoistaMustaherukat on kyllä niin hyviä, ihan suoraan pensaastakin syötynä.
Hyvää nimipäivää :)
VastaaPoistaKiitos paljon!! :)
Poista