torstai 8. elokuuta 2013

Nyhtöpossuhampurilaisia whiskey-cola-bbq kastikkeella

Kyllä on herkkua olla lomalla! Kerrankin aikaa vääntää kunnon hamppareita alusta loppuun saakka itse! :) Maistuis varmaan sullekin! -blogissa oli tehty tällä ohjeella nyhtöpossuhamppareita ja kun niitä vielä Kääpiölinnan köökissäkin tehtiin, niin pakkohan minunkin oli tehdä! :)
Eikä kyllä pettänyt odotuksia, ei hampurilaissämpylät, eikä liha ja soossit!! Hampurilaisten väliin tuli vielä tehtyä hölskytyskurkkuja. Nam, korvas kyllä suolakurkut ihan täydellisesti.



Nyhtöpossua & whiskey-cola-bbq kastike


 n. 800 g porsaan kasslerpaisti

Marinadi:
2 rkl suolaa
1 rkl Chipotle Tabascoa
1 rkl Worcestershire -kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 dl coca colaa

Bbq-kastike:
3 dl coca colaa
1 dl viskiä
1 dl sweet chili -kastiketta
4 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl ketsuppia
4 rkl Worcestershire -kastiketta
suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele se kauttaaltaan paistin päälle. Anna paistin marinoitua yön yli jääkaapissa. Lusikoi marinadia pintaan muutaman kerran marinoitumisen aikana. Ota paisti hyvissä ajoin (n. 1 tunti) ennen kypsentämistä huoneen lämpöön. Laita paisti uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Pudota lämpö sitten 100 asteeseen  ja hauduta paisti hitaasti niin kypsäksi, että lihasäikeet irtoavat helposti toisistaan haarukalla riipien. Aikaa kypsentämiseen menee n. 5 tuntia. Poista valmis paisti vuoastaan ja riivi haarukalla. Mittaa bbq-kastikkeen ainekset pannulle ja keitä kastiketta kasaan hiljaa poreiluttaen n. puoli tuntia. Kaada kastike nyhtöpossun joukkoon ja sekoita, jotta kastiketta on lihassa kauttaaltaan. 
Tarjoa lihaa esim. hampurilaisten täytteenä.


Hölskytyskurkut

 ½ kurkku
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1-2 tl viinietikkaa
kourallinen tuoretta tilliä
ripaus sinapin siemeniä

Siivuta puolikas kurkku ohuiksi siivuiksi. Levitä kurkkujen päälle sokeria ja suola ja anna kurkkujen tekeytyä n. 10 minuuttia.
Purista enimmät vedet pois. 
Lisää kurkkujen sekaan viinietikka, tilli ja sinapinsiemenet. 
Anna maustua hetki kylmässä.


Ja koska me kaksijalkaiset ollaan herkuteltu, niin pitäähän nelijalkaistenkin välillä jotain herkkuja saada. Meillä eläimet pääasiassa syövät raakaruokaa (Jimi 99,9 %:sti & kissat 90 %:sti), niin tietenkin niiden herkkua on purkkiruuat.
Koska niitä ei normaalisti saa, niin ne on eläinten keskuudessa oikein juhlaruokaa! :)
Nyt löysin luontaistuotekaupasta tälläisiä Lily's Kitchen -tuotteita, KLIK.
Niissä oli niin huomiota herättävän kaunis ulkomuoto ja etiketitkin lupasivat niin hyvää, että pakkohan niitä oli ostaa testattavaksi.



Haju ruuissa oli oikein miellyttävä. Ei haissut "siltä itseltään" niinkuin välillä eläinten valmisruuat. Ja herkku upposi kaikkiin nelijalkaisiin niin hyvin, että kupit nuoltiin puhtaaksi varmaan kymmeneen kertaan ja luotiin kaihoisia katseita minuun, josko tätä herkkua saisi lisää.
En sano lopullista mielipidettä ruuasta ennenkuin olen nähnyt "lopputulokset" ;)
mutta ehkä näitä voisi ns. hätävaraksi kotiin ostaa. Ainakun ei millään muista ottaa pakkasesta raakaruokaa sulamaan.

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin herkkua :) Vaikka just näitä syötiin, niin tekisi mieli lisää.

    VastaaPoista
  2. Menisi jo taas nyhtöpossuhampurilaiset. Täytyy kohta taas ostaa sopiva lihakimpale.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)