sunnuntai 13. elokuuta 2017

Key Lime Pie


Mulle kävi kaupassa pikku moka ja ostin kondensoitua maitoa sen valmiiksi karamellisoidun sijaan ihan sitä tavallista, keittämätöntä. Ja vielä epähuomiossa avasin sen keittämättömän purkin.
No, siitähän tuli uusi kauppareissu, jotta sain bannofeen tehtyä. Ja pulma, että mitä teen yhdellä avatulla purkilla...?! Onneksi "to-do -listalta" löytyi Kotikokista löytynyt Key Lime Pien ohje. Olen ennenkin kyseistä kakkua leiponut, mutta silloin hieman erilaisella ohjeella.
Tämä ohje oli sata kertaa parempi ja jos mahdollista niin vielä helpompi tehdä. Smetana toi piirakkaan ihanan kermaisen ja täyteläisen maun. Jopa meidän isäntä (ei-niin-makean-ystävä) kehui tätä kakkua ja pyysi tekemään toistekin.
Pelkän limen mehun sijaan laitoin puolet limeä ja puolet sitruunaa. Mielestäni tuli aika hyvä kombo. Tämä piirakka menee niin sanotusti JATKOON! 😋

Limettipiiras


Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
n. 2 dl limen (ja sitruunan) mehua
1 rkl limen kuorta raastettuna
1 prk (395 g) kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
400 g smetanaa


Tee ensin pohja: murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 C 10-15 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa sekaisin täytteen kaikki ainekset. Kaada pohjan päälle ja paista 175 C noin 10 min, kunnes pinnalle muodostuu pienen pieniä kuplia. Älä anna ruskistua.
Koristele halutessasi kermavaahdolla ja limen siivuilla. Myös marenki sopii päälle.
Tarjoa kylmänä.


Viime viikon sunnuntaina oli perinteinen Forssan Pick-Nick. Ja erittäin harvinaisesti sitä viettiin sateisessa ja erittäin kuraisessa kelissä. Tapahtuma järkätään Pilvenmäen raviradalla ja voitte vaan kuvitella, että kuinka ihanaksi se alusta menee sateella.


Mutta eipä se tunnelmaa latistanut. Harmillisesti emme vaan viettäneet grillaus pick-nickiä ja autoja oli todella paljon vähemmän kuin normaalisti. Mutta hatunnosto harrasteväelle joka ihan rakkaudesta lajiin, saapuu paikalle säässä kuin säässä. Ehkä se hienoin "näyttelykalusto" ei tällä kurakelillä tullut, mutta muutaman ihanan, mahdollisesti "meille kotiutettavan" silti joukosta löysin. Ensi vuonna toivottavasti taas paremmassa kelissä.....

2 kommenttia:

  1. Tätä piirakkaa pitääkin testata! Helpot ja nopeat ohjeet ovat aina tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tekemiseen ei aikaa paljoa tuhraantunut. Ja vielä tekovaiheessa olin varma, että tämä piiras jää syömättä, mutta toisin kävi. Jopa tuo meidän "makean suhteen nirso" isäntä tykkäsi tästä kovasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)