perjantai 10. heinäkuuta 2015

Appelsiinileipä (helppo & nopea)


Ei ole mennyt ihan hukkaan ruokalehtiostokset Ruottin maalla. Tämäkin ohje löytyi jostain sikäläisestä lehdestä. Viime reissulla mukaan ei tarttunut yhtään lehteä, sen sijaan Ican ja Coopin jotain ilmaisjulkaisuja tais muutama mukaan tarttua. Gotlannin reissulla taisin ostaa kaksi lehteä. Molemmat täynnä ihan mielettömän kivoja ohjeita, mutta mistä saisi vuorokauteen lisää tunteja, että ehtisi kaikkia testata. No, tätä leipää onneksi kokeilin, koska oli ihan mielettömän hyvää, pehmoista leipää ja kaiken lisäksi helppo ja nopea tehdä. Saaristolaisleipä on hyvää, eikä sitä lyö laudalta mikään, mutta niin pirun aikaa vievää sen tekeminen. Siksi olenkin yrittänyt nyt mennä sieltä missä aita on matalin, ja tämä kokeilu ainakin kannatti.

Appelsiinileipä
(1 kpl)


5 dl ruisjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 rkl appelsiinimarmeladia
3/4 dl tummaa siirappia
5 dl piimää
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa

Sekoita ruisjauhot, grahamjauhot, marmeladi, siirappi ja piimä ja anna yleiskoneen vaivata taikinaa 10 minuuttia.
Lisää suola, leivinjauhe ja sooda. Sekoita hyvin ja laita taikina voideltuun leipävuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa 1 tunti.


Me syötiin tätä graavitaimenen kanssa. Mutta täytyy sanoa, että taimen sopii paremmin sellaisen jälkiuuni -tyyppisen leivän päälle. Tähän leipään sopii voi ja juusto kuin nenä päähän! ☺


6 kommenttia:

  1. Saaristolaisleipään ei kyllästy varmaan millään! Vaan oishan muitaki kiva koittaa välillä, mut entäs ku ei oo yleiskonetta? Jomppa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Jomppa on oikein hyvä vaihtoehto yleiskoneelle!! ☺ Kuluttaa sähköäki paljo vähempi. Tai sit ei! ;) Halvemmaks se ei ainaka tuu. Ehkä kannattas harkita Jompan vaihtoa yleiskoneeseen...?!

      Poista
  2. Hyvänoloinen leipäresepti! Mullakaan ei muuten ole yleiskonetta.....kovasti siitä haaveilen, mutta se mihin olen silmäni iskenyt ei ole aivan ilmainen, joten täytyy taas vähän säästää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin ja mietin ja pohdin ja pohdin yleiskoneen ostamista. Vertailin ja tutkin ja sitten päädyin siihen että haluan OBH Nordican punaisen Herculeksen. Ja sit taas mietin ja pohdin ja säästin ja mietin, että koska olisi sopiva aika ostaa. Sit huomasin, että isäntä on tuona mun mietintä aikana ostanut itselleen jo useamman tonnin veneen, auton jne jne. Rohkaisin minäkin sitten mieleni ja kävin ostamassa sen Herculeksen ja päivääkään en ole ostostani katunut! ♥

      Poista
  3. Hmmm.... tuo mun Hercules on ollut luvattoman vähällä käytöllä, kun en koskaan jaksa kaivaa sitä kaapista. Tämä leipä voisi olla hyvä syy laittaa Hercules töihin :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hercules on niin komea, että sen kuuluu olla pöydällä koko ajan eikä kaapissa pölyttymyssä! ☺
      Meillä tuo mylly kyllä jauhaa enemmän ja välillä vähemmän, mutta kuitenkin aina vähintään kerran viikossa.
      I ♥ it, ei ollenkaan turha ostos!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)