torstai 15. syyskuuta 2016

Kesäkurpitsa-parmesaani "ranut"


Tiedättekö tunteen, kun luulee jo kokeilleensa ja maistaneensa kaikki ihanan herkulliset reseptit. Ja sit TAAS tekee jotain ihan huippuhyvää ruokaa, ja ihmettelee, että miten tämä voi olla mahdollista etten ole tehnyt näitä jo aiemmin...? Miten kukaan voi olla edes keksinyt jotain näin ihanaa...? Ja tämä tunne tuli siis näiden kesäkurpitsa ranujen kanssa. Olen nyt jo hehkuttanut näiden ilosanomaa lähes kaikille tutuille. Suuren suuri kiitos reseptistä Nonnulan Jonnalle! ♥

 Oletko jo testannut? Jos et niin suosittelen.... ;)

Kesäkurpitsa ranskalaiset


3-4 kesäkurpitsaa
1 pussi parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
öljyä

Pilko kesäkurpitsat pitkän mallisiksi lohkoiksi. Asettele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Ihan reilusti. Kun tuntuu, että nyt on liikaa, todennäköisesti on sopivasti. Sitten mustapippuria. Sen jälkeen sitruunamehua ja öljyä. Öljyä saa kans laittaa ihan reilusti. Lopuksi parmesaaniraaste. Sitäkin saa pistää isolla kädellä. Tuikkaa pelti uuniin jossa on 200 astetta ja anna paistua noin 30 min. Ja juusto saa vähän tummua. Sitä paremmalta maistuu... ;)

Nämä ranut maistuivat erityisen hyviltä polenta-paneroitujen broiskujen kanssa, nam! 


Viski kävi eilen jättämässä ylimääräiset killuttimet eläinlääkärin leikkauspyödälle. Nyt vietetään 10 päivän saikku, ja toivotaan, että saatiin sanoa heipat kaikille tylsille eturauhasvaivoille!





8 kommenttia:

  1. Just, kun toivoin, että tänään syöty kesäkurpitsa olisi toivottavasti tämän syksyn viimeinen kurpitsa. Tänään syötiin kesäkurpitaa jauhelihapihvien joukossa.. Alkaa kesäkurpitsa pursuamaan korvista, vaikka kaikissa ruuissa hyvältä on maistunutkin :P Jos nyt niitä vielä kuitenkin pukkaa, niin näitäkin voisin kyllä kokeilla tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit mun on kans pakko ens kesänä alkaa "kesäkurpitsa viljelijäks". Mulla ei ole vielä ikinä ollut kasvamassa sitä omalla pihalla, mutta onneks sukulaiset ja kaverit on anteneet omia ylimääräisiä.
      Ja suosittelen testaamaan! Meillä on näitä tehty jo monet kerrat.

      Poista
  2. Heippa pitkästä aikaa ❤️
    Ihan huisin ihana vinkki ja resepti - kauhee nälkä tuli! :P Äiti kantaa kesäkurpitsaa meille vaikka kuinka ja tätähän mä seuraavaksi niistä värkkäänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heipparallaa! Ihana kuulla susta pitkästä aikaa ♥
      Kannattaa ehdottomasti testata. En olis tuon reseptin helppouden perusteella uskonut kuinka huisin hyviä nämä olivat!! :) Toivottavasti osuu ja uppoo teilläkin.

      Poista
  3. Todella herkullisen näköisiä! :P Ei ole tullut kyllä mieleenkään tehdä kesäkurpistasta ranuja, mutta hitto miks ei :) Bataatista olen kokeillut ja ne oli kyllä superhyviä nekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattiranut on kyllä niiiiiiin hyviä! Luojan kiitos niitä saa nykyään melkein joka ravintolasta, joten normi ranskalaisten korvaaminen on helppoa. Mutta kannattaa kokeilla näitäkin. Nämä ovat vähän ns. löysempää tavaraa, mutta hyvin onnistuttiin silti dippaamaan majoneesiin ;)

      Poista
  4. Kylläpä kuulostavat mielenkiintoisilta, testahan näitä täytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä!! Ja toivottavasti tykkäät yhtä paljon kuin minäkin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)