keskiviikko 11. tammikuuta 2017

The Un-Do -lista


Kivemman blogin joulu/tammikuun #listahaaste oli tällä kertaa vähän haasteellisempi kuin yleensä. Piti miettiä, että mitä en halua tehdä / mistä haluan elämässäni päästä eroon. Eli do-listan sijaan tehtiinkin un-do -lista. Vaikiaa oli, mutta valmista tuli.
TÄÄLTÄ voi käydä lukemassa edelliset listahaasteet.


Sit kun -elämäntyyli
Teen sen sit kun on kesäloma. Meen sinne sit kun on viikonloppu. Soitan sille sit kun kerkeen.... jne jne. Koskakohan se SIT KUN oikein tulee, osaako joku kertoa?!
Olen aika hyvin jo edistynyt tässä: joko asiat tehdään nyt heti tai sit niille tehdään joku selkeä päätös milloin ne tehdään tai sit niitä ei vaan yksinkertaisesti tehdä ollenkaan. Mutta ei sit kun...
Äkkiä huomaa että elämä vilisti silmissä ja itse odotit vaan sitä sit kun aikaa.• Pahaa mieltä & oksettavaa oloa tuottavat uutiset / kirjoitukset
 En lue kirjoituksia, joista toistuvasti tulee paha mieli. Tästä syystä en enää käy Facebookissakaan. Kiitti, mulle riitti. Riittävän moni ihminen kun päivästä toiseen jakaa seinällään oksettavia, pahaa mieltä tuovia videoita, jotka osuvat heti ekana silmään, niin totesin, että never again!
Mulla on Facebookissa muutama ryhmä, joita seuraan ja jos niissä tapahtuu jotain ihmeellisyyksiä, niin saan niistä ilmoitukset. Muuten olen mielummin uutispimennossa kuin tuotan itselleni pahaa mieltä tahattomasti ja jatkuvasti. Käytän sen ajan mielummin vaikka koiran ja kissojen rapsutteluun. Sitä paitsi eilen just oli paikallislehdessä haastateltu ihmisiä ja kysytty että kuinka paljon he käyttävät päivässä aikaansa sosiaalisen mediaan. Suurin osa vastasi käyttävänsä Facebookia keskimäärin 2 tuntia päivässä. Siis mitä ihmettä...?!? 😕 Mitä ne kaikki ihmiset tekevät sen ajan, jotka eivät ole Facebookissa...?
Ehkä kans rapsuttelevat kissoja ja koiria... ♥• Negatiiviset ihmiset huspois mun elämästä
Jatkuva negatiivisuus on valitettavan tarttuvaa. Yhtäkkiä huomaa itsekin valittavansa kaikesta: "sää on huono, pomo on idiootti, mies ei tee kotona mitään jne jne". Säälle ei voi mitään, mulla on töitä mikä on ihan mahtavaa ja kyllähän se mies siellä kotona touhuaa ja aika paljonkin.
Nykyään aika usein kysyn valittajalta, että onko tosiaan näin, että sun elämäs on oikeasti niin kurjaa? Yleensä se pysäyttää. Ymmärrän että puidaan ystävien ja tuttavien kesken niin pahoja kuin hyviäkin asioita, mutta se jatkuva turhan narina alkaa kyllä ottamaan välillä päähän.
Tähän sopii hyvin tämä netin syövereistä löytämäni kuva:


Turha krääsä
Viime vuonna käytettiin aika paljon aikaa siihen, että siivottiin kotia oikein urakalla. Vieraille se ei ehkä ihan siltä näyttänyt, mutta harvapa se meillä varastotiloissa aikaansa viettääkään! :)
Ja nyt joulunakaan ei onneksi lahjaksi tullut mitään krääsää. Saatiin erittäin tarpeellisia juttuja (kuten merinovilla vaatteita, kirjoja, wokkipannu, toinen lampaantalja jne jne), että suuret kiitokset vaan kaikille pukin apulaisille! ♥♥♥
Meillä oli Ahvenanmaalla 58 neliöinen mökki ja siellä just mietittiin, että voitais ihan hyvin vallan asua sen kokoisessa möksässä (jos se mökki vaan sijaitsis meren rannalla, sellanen pieni vaatimus siinä olisi). Siellä oli kaikki tarvittava kompaktissa koossa. Ja meillä oli tavaraakin mukana just se mitä tarvittiin. Oikeastaan kaikki muu siihen päälle on ylimääräistä.Ja nyyh...listahaasteet loppuivat nyt tähän viimeiseen haasteeseen. Näitä oli kiva tehdä. Mutta jäädän seuraamaan mitä kivaa Kivemmassa blogissa seuraavaksi keksitään.... 


6 kommenttia:

 1. Tuo negatiiviset ihmiset-kohta osui ja upposi. Olen nimittäin viime aikoina useammankin kerran miettinyt joitain ympärilläni olevia ihmisiä, joilla on aina todella negatiivinen elämänasenne. Kaikesta löydetään jotain huonoa, oikein kaivamalla. Tuntuu että sellainen on kamalan raskasta henkisesti, kun kokoajan näkee vain kaiken huonon ja ikävän. Toisaalta tällaiset aina muistuttaa itseä entisestä enemmän siitä, että on ilo kun näkee iloisia asioita, olivat ne kuinka pieniä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että negatiivisten ihmisten seurassa oleminen on pitkällä juoksulla todella raskasta henkisesti. On paljon kivempaa iloita pikkujutuista, kun aina murehtia, myös niitä asioita joille ei itse voi mitään, kuten esim. sää.

   Poista
 2. Aivan ihana kirjoitus Nanne <3 Hienoja un do-juttuja :) Minäkään en roiku facebookissa, muuta kuin juuri leivonta yms. muissa ryhmissä pyörähdän ja olen kuullut, että moni pahoittaa siellä mielensä. Lisäksi ihmiset esittävät facebookissa "parempaa" tai muuta kuin mitä ovat... Ja ei meinaa nytkään vuorokaudessa tunnit riittää, saati että viettäisi siellä 2 h. Huh!
  Ja samaa mieltä, negatiivisuus pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! ♥
   Joo aika karkeata kielenkäyttöä käytetään joissain ryhmissä. Vaikka ei ollakaan kasvotusten, voi silti miettiä miten asiansa kirjoittamalla esittää. Just oli eilen Maikkarin aamutv:ssä isä, jonka tytär kuoli siellä jenkeissä tulipalossa. Se isä itki siinä telkkarissa sitä, kuinka karua kieltä ihmiset ovat netissä käyttäneet ja haukkuneet hänen jo kuollutta tytärtään. Aika karua... :/ Mutta aivotutkija siinä totesi, että aivoissa tapahtuu sama reaktio vihatessa kuin pelätessä. Eli kai se vihakin on sit sitä pelkoa...?!

   Poista
 3. Viisauksia! Toi Hukkareissu / Dalai Lama on kyllä niin osuva. Olen alkanut miettiä josko sitä olis mahdollisuus hypätä pois oravanpyörästä .... tai ainakin hidastaa sen pyörimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis kyllä kiva. Tosin itse en koe olevani oravanpyörässä, koska työni on aika rentoa eikä sellaista jatkuvaa "suorittamista". Mutta kyllähän sitä mielellään päivät viettäisi vaikka metsässä samoillen, jos mahdollisuus siihen olisi.
   Mutta tsemppiä sulle mikäli aiot oravanpyörästä loikata - varmasti hyvä valinta!!! ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)