sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Snickers-juustokakku


Isännällä oli viime viikolla synttärit ja enpä keksiny siihen hätään muuta synttärilahjaa kuin kakun. Suolaiset jutut on enemmän isännän mieleen, mutta päätin silti leipoa kakun hänen lempparisuklaastaan, Snickersistä. Ja koska ei aina jaksa leipoa samoilla vanhoilla ohjeilla, niin pakko oli lähteä etsimään jotain uutta kakkureseptiä. Kotikokista löytyikin herkullisen näköinen "överikakku". Itse kakku oli ihan älyttömän hyvää. Tätä voisi joskus kokeilla uudestaan, mutta ilman pähkinöitä. Ehkä laittaisin päälle herkulliset kasat kermavaahtoa ja jotain tavallisia suklaakonvehteja. Ja suurelle Snickers-fanille suosittelisin ehkä edelleenkin tätä todella herrrrkullista Snickers-piirakkaa
Mutta isäntä oli tyytyväinen synttärikakkuunsa ja sehän se oli pääasia ♥

Snickers-juustokakku
(22 cm)


Pohja:
250 g suklaakeksejä
100 g voita

Täyte:
300 g tuorejuustoa
200 g maustettua rahkaa vanilja
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2,5dl)
2 rkl kaakaojauhetta
4 liivatelehteä
3 Snickersiä
1 dl tomusokeria

Päälle:
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta
2 Snickersiä

Hienonna suklaakeksit blenderillä tms ja sekoita sulan voin joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. 
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 minuuttia). Rouhi Snickersit pienehköksi palaksi. Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Toisessa kipossa vatkaa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa sekaisin.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (max 0,5dl). Lisää liivateseos ohuena norona tuorejuusto-rahkaseokseen kokoajan vatkaten. Nostele/vatkaa mukaan vaniljavaahto, sekä rouhitut Snickersit. Lusikoi seos irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä yön yli tai vähintään 5 tuntia.

Ennen tarjoilua ripottele kakun päälle suolapähkinöitä reilusti. Kaada päälle reilulla kädellä myös kinuskikastiketta. Lopuksi rouhi vielä muutama patukallinen Snickersiä kruunaamaan koko komeus.


Tässä vielä sunnuntai-illan terveiset Viskiltä! Rento meininki ja silleen... 😂


4 kommenttia:

  1. Voi Viski, kun hää on niin onnellisen näköinen uuden lelunsa kanssa. <3 Meille tänne on tullut uusi koirapuisto, jossa on koirille leluja leikittäväksi. Vitsi miten siskoni russeli oli onnellinen, kun koirapuistosta löytyi samanlainen pallo kuin mitä hänellä oli joskus kotona ollut ja se oli sen lempipallo kunnes meni rikki. :D
    Namsis mikä kakku! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me jouduttiin hylkäämään tämä kyseinen Angry Birds pihaleluksi. Viski otti tän lelun vähän jotenki liian tosissaan. Alkoi puolustamaan lelua, ettei kukaan vaan saanut koskea siihen. En tiedä pitääkö sitä lapsenaan tms. Pienten lelujen kanssa ei ole mitään ongelmaa, mutta tämän kanssa kaatui taas kuppi nurin! :D Siksipä tästä tuli pihalelu. Siellä saa rauhassa paimentaa lintuansa.
      Voin kuvitella sen ilon ja onnen mikä tulee kun löytyy uusia leluja. Etenkin jos ne on samanlaisia kun mihin on kotona tottunut! :)

      Poista
  2. Onnittelut Isännälle! Aivan superin näköinen herkkukakku! Mä rakastan Snickersiä ja teinkin just omaksi iloksi Snickerpiirakkaa (omalla ohjeella joka löytyy blogista ;)). Se on ihan täydellistä myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän onnittelut! ♥
      Hei mä hämärästi muistankin sen sun ohjeen, pitääkin etsiä se käsiini ja testata. Työkaverilla on nelikymppiset ensi kuussa ja se tilas multa kakun. Olis ulkonäön puolesta halunnut että teen juuri tätä kakkua, mutta sanoin just että on parempiakin Snickers-kakkuja olemassa... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)