keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Vielä pieni palanen keväistä Öölantia ♥


Nyt kun ulkona on alkanut illat pimetä ja kelit kylmetä, niin on vielä kerran kiva palata keväiselle Öölannin matkalle. Melko kauan multa on kestänyt käydä läpi loput valokuvat 😜 mutta joskus se vaan on niin kovin vaikeeta istuttaa itsensä muutamaksi tunniksi tietokoneen ääreen.


Mutta "muutamat" kuvat on vielä ihan pakko julkaista. Ei ainakaan näitä merikotkan kuvia voi dissata. Pääsin nimittäin ensimmäistä kertaa näkemään merikotkan todella läheltä. On se vaan komia lintu ♥


Ja hylkeitä tuli tällä reissulla nähtyä enemmän kuin laki sallii. Öölannin länsipuolella on hylkeiden suojelualue, jossa voi hylkeitä käydä ihastelemassa. Ensi katsomalta tuntuu, että pelkkiä kiviähän tässä katsellaan, mutta kun tarkennat katsettasi huomaat että ne "kivet" onkin kaikki hylkeitä. Aika huikea fiilis, kun tajuat että siinä sun silmien alla vedessä köllii parisen sataa hyljettä.


Hauskan näköisiä pieniä tepsuttelijoita nähtiin myös ♥
Jäätiin Viskin kanssa molemmat kuuntelemaan mikä ihme pieni piipitys kuuluu rannasta ja äkkiähän se selvisi mikä sellaista ääntä piti... Kyllä lähtee muuten iso ääni pienistä elämistä!


Ehkä silti reissun söpöin näkemämme eläin oli tämä, asiaa yhtään kiistämättä ♥..ja mukana tietenkin myös seikkaileva, paljon maailmaa nähnyt (ja nyt jo edesmennyt) lelupallo 😂


Kyllä näihin maisemiin olisi kiva palata taas ensi keväänä uudelleen ♥


P.S. Kenelle on tuttu kirjailija nimeltä Johan Theorin?
Nonnulan Jonna mulle vinkkas tästä kirjailijasta, jonka kirjojen tapahtumat sijoittuvat Öölantiin.
Kirjat on kirjoitettu ihan mielettömän hyvin. Ne suorastaan ahmi kerta lukemalla. Jonna myös vinkkas tästä Johan Theorinin kirjaan pohjautuvasta leffasta Hämärän hetki. Katsottiin tuo leffa juuri ennen kuin lähdettiin reissuun, ja vitsit mitkä (tutut) maisemat siinä on kuvattuna ♥ Yritettiin käydä katselemassa, että missäköhän kaikkialla leffaa oikein oli kuvattu. Trailereiden perusteella oli välillä vähän vaikea metsästää oikeita kohteita. Muutama paikka kuitenkin tunnistettiin. Täytyy ehkä katsoa tuo leffa uudelleen "sillä silmällä" ja piirtää kohteet heti karttaan. Jos vaikka ensi vuonnakin lähdetään reissuun... Sit tehdään kunnon Johan Theorin turistikierros 😉


6 kommenttia:

 1. Mä en kestä miten hyviä kuvia <3 Ja tuo merikotkan näkeminen luonnonvaraisena - ai että! <3 Omalla haavelistalla on myös se :)

  Theorinilla on kyllä niin hyviä kirjoja! Harmi kun niitä filmatisointeja ei ole tehty enempää eikä niitä kirjojakaan ole nyt tullut lisää :( Kysyntää olis kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna ♥
   Merikotka on kyllä komea lintu. Aina sen näkeminen livenä on yhtä hienoa.
   No niinpä, sais niitä filmasointeja tulla enemmän. Ja miksei niitä kirjojakin... ;)

   Poista
 2. Mahtavia luontokuvia Öölannista ja sen asukkaista.
  Kyllä se vain luonnossa liikkuminen antaa paljon muutakin kuin raitista ilmaa.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Ja nuo keltaiset tiput, en kestä ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita ♥
   Ja arvaa vaan oliko niitä hauska katsella livenä! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)