lauantai 18. marraskuuta 2017

Americana-peltipiirakka (VHH)


Isäntä läks taas viikonlopuksi kalaan ja sain tehdä juur sitä ruokaa mitä halusin. Yritin vähän tyhjennellä pakastinta ja tehdä muutenkin ruokaa niistä aineksista mitä kotoa löytyy. Pakastimesta löytyi pussillinen kinkkukuutioita ja koska kaapissa oli sekä ananaspurkki, että Aurajuustoa, niin pakkohan se oli tehdä jonkinlaista pizzaa - ja kerrankin mun herkkutäytteillä. Isäntä kun aina haluaa sitä samaa jauhelihapizzaa/piirakkaa. 
Olin jo aikaa sitten "korvamerkinnyt" Ketoosiin -blogista peltipiirakan ohjeen ja nyt oli hyvä sauma sitä kokeilla. Ei olis harmittanut niin paljon jos olis ollut huonoa, kun vaan itselle tekee. Mutta tämä oli kyllä hyvää! Maistatin työkavereillakin ja vihreää valoa näytettiin! 😊 Maukas pohja ja päälle vielä hyvät täytteet, niin siitähän se herkkupiirakka syntyy! 

Peltipiirakka (VHH)
(pellillinen)


Pohja:
1 porkkana
1 sipuli
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunakuitua
2 dl kermaa
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte:
tomaattisosetta
kinkkusuikaleita
ananaspaloja
Aurajuustoa
juustoraastetta

 Raasta porkkana sekä sipuli. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kananmunat sekä kaikki jauhot. Sekoita ja anna seoksen turvota hetken.
Levitä taikina uunipellille ja paista sitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 
Levitä pohjan päälle ensin tomaattisose ja sen päälle täytteet tasaisesti. Ripottele pintaan juustoraaste ja paista uunissa vielä toiset 10-15 min.


Ja Ketoosiin -blogista inspiroituneena minäkin tein piirakan seuraksi sosekeittoa. Pakastimesta sattui löytymään 1kg pussi valmista porkkanasosetta. Sulatin soseen ja laitoin sen kattilaan kera pienen määrän vettä, 2 dl kermaa sekä mausteita. Ei mikään maailman paras sosekeitto, mutta kyllä tätä ihan hyvällä ruokahalulla söi. Etenkin kun laittoi keiton päälle kunnon nokareen turkkilaista jogurttia! 😋


..mutta nyt vielä myöhäiseen lauantai-illan saunaan veljen muksujen kera! 😀 Mukavaa viikonloppua! ♥

Yatzyn pelaamista 😀 Tämä yksi pitkäkuono oli aika innokas peluri....

2 kommenttia:

  1. Ompas taas herkullisen näköistä! Tuon peltipiirakan meinaan testata mitä pikimmin, kun niin harvoin osuu kohdalle hyvä pienihiilarinen pohja.
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse söin tänään aamulla viimeiset piirakanpalat, nam! Olipa mukava aloittaa viikkoa hyvällä kinkkupiiraalla! Kannattaa ehdottomasti testata kera omien suosikkitäytteiden!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)