tiistai 7. marraskuuta 2017

Tonnikala-rahkakääretorttu VHH


Taas uusi resepti iltapala-kansioon muiden iltapalojen joukkoon. Välillä on työn ja tuskan takana keksiä, että mitä ihmettä tänään illalla syötäisiin, mutta onneksi on läjäpäin muita blogeja joista käydä lukasemassa ideoita. (Ja onneksi tuo isäntä on aina välillä reissussa, niin saan vapaata ruuanlaitosta....) 😀
Tämä resepti löytyi Hiidenuhman keittiöstä.
Tämä kääräri menee kyllä jatkoon. Seuraavaksi kokeilen jotain muuta täytettä, niin ei mene taas pelkäksi tonnikalailuksi... 🐟

Tonnikala-rahkakääretorttu
VHH


Pohja:
3 munaa
100 g rahkaa
1 tl soodaa
ripaus suolaa
½ rkl psylliumia (voi jättää pois)

Täyte:
200 g tuorejuustoa tai majoneesia (laitoin 50/50)
150 g rahkaa
2 prk tonnikalaa valutettuna
1 paprika hienonnettuna
½ suolakurkku hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria ja suolaa

Erottele valkuiaset ja keltuaiset. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin rahka, leivinjauhe ja suola. Lisää psyllium rivakasti sekoittaen. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä liinan alla.
 Sekoita täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.
Irrota pohjalevy varovaisesti leivinpaperista. Levitä täytetahna tasaisesti pohjalle. Kääri levy rullalle leveämmältä sivulta kääretortun tapaan, käyttäen leivinpaperia hyväksi. Siirrä rulla tarjoiluastialle sauma alaspäin. Tarjoa kylmänä.


En ole piiiiitkään aikaan päivitellyt mitään omista ruokavalioasioista. Olin aika pitkään (ehkä noin 2 vuotta) täysin viljattomalla ruokavaliolla. Tähän aikanaan johti se mun lievä kilpparin vajaatoiminta KLIK. Elin aika "karpisti". Vatsa ja muukin keho tykkäs oman aikansa tästä ruokavaliosta. Kunnes aloin juoksemaan, ja sit alkoikin se jatkuva väsymys ja voimattomuus. Ei vaan energiatasot enää riittäneet ihan kaikkeen toimintaan. Voi olla, että karppauksessakin on joku oma juttunsa, millä energiatasot saa pysymään kunnossa, mutta mun kroppa alkoi kyllä janoamaan hiilareita. Aloitin varovaisesti ruisleivällä ja kaurapuurolla. Ja pikkuhiljaa vatsa alkoi taas niihin tottua. Enää ei tule edes mitään turvotuksia tms. Tosin edelleenkään en syö kuin sen max pari palaa leipää päivässä. Pyrin aina ostamaan kaikki täysjyvätuotteina. Nyt taas jaksaa, vatsa voi hyvin eikä ole tullut mitään uusia iho-oireitakaan. Ja se jatkuva herkkuhimo on laantunut täysin. Ennen olis voinut vetää vaikka mitä herkkua. Jotenkin vaan koko ajan teki mieli jotain hyvää. Mutta ei enää. Pieni pala pullaa tai kakkua sillon tällön on ihan ok, mutta siinä se.


On nää ruokavalio asiat kans monimutkaisia. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Ja ikinä ei voi kyllä neuvoa ketään. Voi kertoa omia kokemuksiaan, mutta paha on kelleen mennä sanomaan, että "sun täytyy syödä näin ja näin". Saman olen huomannut tuon koiran ruokinnassa. Valittelin TÄÄLLÄ Viskin painonnoususta. Nyt ollaan saatu se laskemaan taktiilla "syö kolmen päivän välein 2 kg ruokaa". Ruokamäärä on pysynyt täysin samana, mutta ennen se 650 g ruokaa tuli joka päivä, nyt kolmen päivän ruoka-annos tulee kerralla. Koira tykkää ja sitä myötä omistajat kans ♥


Mutta silti vaikka en karppaakaan, niin välillä on hauska kokeilla myös näitä karpimpia reseptejä. Mulla on tuossa hyllyssä aika paljon erilaisia karppiohjekirjoja. Tosin kaikki ruotsinkielisiä.... 😃 Niissä on sen verran herkullisen näköisiä kuvia, että pakko aina välillä ryhtyä suomennospuuhiin.

2 kommenttia:

  1. Tuo tonnikalakääretorttu vaikuttaa niin hyvältä, että sitä tehdään viikonlopuksi.
    Ei vanhene kauaa todennäköisesti kunhan nuoret tulevat.
    Ruokailusta on tehty tänä päivänä oma lajinsa, jokainen saa tehdä niin kuin parhaaksi katsoo ja kokee. Nuorempana ei ollut suurtakaan väliä sillä mitä söit ja milloin. Kun ikää tulee tarkastelun alle joutuu heti kohta ruokailu. Omakohtaisesti on todettava, että montaa asiaa ei ole niitä mitkä ovat saaneet jäädä ennalleen.
    Mutta niin kai se on, että kun voi hyvin ja jaksaa kaikki päivän lenkit tehdä silloin kaikki on hyvin. Hyvää vointia kaikille Koivurannan asukkaille (että nuo kissat ovat lutusia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään tälläiset kovin kauaa vanhene, kun tuo isäntä käy palan kerrallaan napsimassa! :D
      Joo nykypäivänä on TODELLA haastavaa tehdä ruokaa/leipoa jos on vaikka tulossa jotain uusia tuttavuuksia kylään. Aina pitäisi valmistautua siihen että joukossa tod. näk. on ainakin yksi joka ei syö viljatuotteita, yksi joka ei syö maitotuotteita, yksi vegaani jne jne.
      Mutta yleensä ihmiset joilla oikeasti on joku allergia, niin ilmoittavat siitä hyvissä ajoin/tuovat omat eväät mukanaan.
      Kiitos samoin ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)