maanantai 20. marraskuuta 2017

Astetta terveellisemmät vohvelit


Veljen lapset, nuorimmaista lukuunottamatta, tulivat taas viikkonlopun viettoon meille. Lupasin jo perjantaina, että viikonlopun aikana tehdään vohveleita. No arvatkaapa vaan olisiko niitä pitänyt tehdä heti välittömästi. Annoin lupauksen, että viimeistään sunnuntaina on vohvelipäivä. Lauantaiaamun ensimmäinen kysymys neiti nuorimmaisen suusta oli, että koska tehdään niitä "muffeleita"? Tais mennä muffinssit ja vohvelit sekaisin! 😜
Sunnuntaina niitä sitten lopulta tehtiin välipalaksi. Halusin välillä kokeilla vähän erilaista taikinaa. Muistin, että olin nähnyt netin syövereissä ohjeita joihin tuli kaurahiutaleita. Mulla oli kaurahiutaleet loppu, mutta käytin niiden sijaan kauraleseitä. Tämä taikina tuoksui jo niin voimakkaasti kaurapuurolta, että vähän arvelinkin että saan syödä yksin nämä vohvelit.... 😁 Minusta nämä olivat oikeesti HYVIÄ! Sopis vaikka aamupala"muffeleiksi". Näistä tuli paksumpia kuin normaalisti, ja olivat selkeästi todella paljon rapeampia kuin tavalliset vohvelit.
Tässä siis kaurapuuroa pikkasen paremmassa muodossa, olkaatten hyvät ♥ 

Kauravohvelit

4 dl kauraleseitä
4 dl maitoa
1 muna
2 rkl voisulaa
1½ rkl maissijauhoja
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta

Sekoita kauraleseet ja maito. Anna paisua n. 30 min.
Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Paista vohvelit ja tarjoile heti esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera. 


Tein sitten vielä yhden pienen "normaalitaikinan" tämän ohjeen mukaan. Jätin vaan sokerin pois. Koska edelleenkään mun makuuni lettu-, vohveli- ja pannukakkutaikinaan EI kuulu sokeri!


Meillä muuten alkoi joulunvietto jo eilen. Lupasin neiti nuorimmaiselle, että jos auttaa mua siivoamisessa niin tuodaan kuusi jo olkkariin ja sen saa koristella. Voitte vaan kuvitella millä vauhdilla tavarat alkoi löytää oikeille paikoilleen! 😊 Ja aloin opettaa hyviä joulutapoja myös näille nuorukaisille. Kukaan ei ollut ennen nähnyt Yksin kotona -leffoja. Nyt päästiin hyvään alkuun jo ykkösosan kanssa. Lupasin, että ennen joulua on nuo kaikki viisi olisi katsottuna. Saa nähdä miten meidän käy....

Ekat "heittotähdetkin" tuli leivottua lapstyövoiman avulla ;)

2 kommenttia:

  1. Nyt tuli sellainen vohveliohje, että paistoon menee viikonloppuna, eivät vanhene kauaa, kun nuoret saa nämä ja lisukkeet pöytään.
    Vohvelit maistuisi varmaan myös suolaisilla lisukkeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli mun makuun ainakin just hyviä! Ihanan paksuja ja silti rapsakoita! Ja nämä eivät tursunneet edes yli vohveliraudasta, koska taikina tosiaan oli niin paksua. Suosittelen testaamaan! Ja nuo kauraleseet voi vaihtaa kaurahiutaleisiin, mutta tykkäsin kun nuo leseet on niin pientä "silppua".

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)