perjantai 24. marraskuuta 2017

Unelmatorttua appelsiini twistillä


Ihastuin niin täysin appelsiinin makuun leivonnassa TÄMÄN kuivakakun jälkeen, että nyt sitä on kokeiltava muihinkin leivonnaisiin. Unelmatorttu on yksi parhaista leivonnaisista ikinä ja se kans vahvasti linkittyy lapsuuteen. Vanhaan hyvään aikaan 😂 kahvipöydistä löytyi yleensä aina nämä perinteiset kuten mokkapalat, toscapiirakka, tiikerikakku ja unelmatorttu. Nam nam 😋
Olen tehnyt unelmatorttua jo aiemmin mm. kahvilla ja ranskanpastilleilla maustettuna. Molemmat ovat olleet hyviä. Ja hyvää oli tämäkin. Jos unelmatortun täytteessä voi ällöttää, niin tässä tuo appelsiinimehu tekee tosi paljon raikkaamman maun. Mutta ehkä ensi kerralla tekisin sellaisen muutoksen, että laittaisin tuon appelsiinin raastetun kuoren täytteen sijaan tuohon pohjataikinaan. Se toi vähän sellaista ihmeellistä kitkeryyttä muuten erittäin hyvään täytteeseen. 

Unelmatorttu appelsiini twistillä


Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinin mehua
(1 appelsiinin raastettu kuori)

Sekoita keskenään perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. 
Vatkaa täytteen ainekset vaaleaksi vaahdoksi. Levitä täyte kädenlämpöisen torttulevyn päälle ja kääri napakaksi rullaksi. Laita rulla jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.


Me lähdetään tänään mun kummitytön kanssa Helsinkiin katsomaan yhtä meidän lempibändeistä - Santa Cruzia. Toivotaan että ajokeli pysyy edes kohtuullisen hyvänä. Eilen oli aika järkky keli. Mun piti lähtee töiden jälkeen ajelemaan hyvän ystäväni Nonnulan Jonnan luo, mutta koska välimatkaa on lähes 100 km niin siinä kelissä ei kyllä hotsittanut lähteä ajelemaan. Onneksi saimme tapaamisen järkättyä muutaman viikon päähän ♥


Mutta tässä vielä vähän Santa Cruzia teidänkin päivään. Mahtavaa viikonloppua 💥


4 kommenttia:

  1. Ruokamuistot ovat mukavimpia muistoja.
    Omaan lapsuuteeni kuului tiikeri tai hiekkakakku, Hanna-tädin pikkuleivät. Unelmatorttu on kyllä parhainta appelsiinilisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokamuistot elää kyllä erittäin vahvassa, ainakin itsellä. Monesta asiasta muistan sen, että mitä olen missäkin syönyt tai mitä on ollut tarjolla. Tai miltä jokin ruoka on tuoksunut. ☺

      Poista
  2. Appelsiini-suklaa on nyt miun makunystyröitäni hivelevä suuri herkku. Avvv mikä tuoksu lähtee Fazeriinastakin! Fazerin Miami Travel levy on nyt tarttunut miltein joka kauppareisulta mukaan; poksuva appelsiini-suklaa. <3 Täytyypä kokeilla appelsiinia myös leivonnassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää ehdottomasti maistaa tota Miami Travel levyä!!
      Kannattaa kokeilla, suosittelen etenkin tuota appelsiinin makuista kuivakakkua. Se on niiiiiiiin hyvää!!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)