torstai 16. huhtikuuta 2015

Kinkkuhyrrät


Tässä vielä "virpomisviikonlopun" tarjottavia, oli vallan jäänyt tänne kirjaamatta. Idea kinkkuhyrriin tuli Tarun Taikakakut -blogista. Vaihdoin vain hieman täytteitä oman mieltymyksen mukaan. Nämä olivat mukavia pikkutarjottavia, mutta seuraavaksi kokeilen kyllä itse leipoa myös tuon taikinan.


Kinkkuhyrrät
n. 24 kpl


1 esikaulittu ja laskostettu voitaikina
n. ½ prk ruohosipuli tuorejuustoa
1 pss savukinkkusuikaleita (150-200g)
2 tomaattia pieniksi pilkoittuna
aurinkokuivattua tomaattia pieneksi silputtuna
paljon juustoraastetta
pippuria

Sulata voitaikina ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta iso levy, levitä päälle noin ½ pakettia tuorejuustoa ja ripottele tämän päälle kunnolla juustoraastetta. Ripottele päälle kinkkusuikaleet ja tomaatit. Lopuksi rouhi pippuria ja vielä juustoraastetta. Rullaa taikina varovasti rullalle ja leikkaa se n. 2cm siivuihin. Asettele hyrrät varovasti pellille. Tästä taikinasta saa noin 24 hyrrää eli 2 pellillistä. Paista 225 asteessa noin 13-14 minuuttia.


Suurin osa mun hyrristä muistutti kyllä enemmän etanoita, koska toinen pää jäi vähän repsottamaan. Mutta väliäkö sillä, pääasia että ihan syötäviä olivat! ☺

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :) Mulla on nykyään aina voitaikinapaketti pakastimessa hätävarana. Siitä kun saa niin näppärästi joko suolaista tai makeaa tarjottavaa yllätysvieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin munki täytys ostaa hätävaraksi voi/lehtitaikinaa pakastimeen. Niistä saa kyllä vaikka mitä hyvyyksiä tehtyä ja kaikenlisäks nopeasti.

      Poista
  2. Noi oli kyllä oikeen suun mukasia, nams!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)