keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Broileri-vihannespannu (ja mutinaa huonosta karmasta)


Tässäpä vasta erinomainen arkiruoka resepti. Paljon kasviksia ja paljon hyvää makua. Ja vitsit minkä tuoksun toi ruualle tuo inkivääritahna. Mulla oli tätä töissäkin eväänä ja työkaverit ihmettelivät, että mikä tuoksuu näin herkulliselle. Sain jopa työkaverit tekemään kotona tätä samaa ruokaa. Olivat vaan vaihtaneet broiskun nautaan ja hyvää oli kuulemma tullut niinkin. 
Ohje on löytynyt K-ruoka -sivuilta.

Broileri-vihannespannu


500 g broilerin fileepihvejä
1 (n.300 g) kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 paprika
1 pieni purjo
öljyä
2-3 rkl soijakastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai fariinisokeria)
1-2 tl inkivääritahnaa
½ dl vettä (tai omena-tai appelsiinimehua)
1 tl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

Ota broileri huoneenlämpöön. Paloittele kesäkurpitsa, viipaloi kuoritut porkkanat, suikaloi paprika ja hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
Ruskista broilerit rasvassa kahdessa erässä. Kiehauta rasvassa porkkanat, paprika ja purjo. Lisää kesäkurpitsat. Leikkaa broilerit pienemmiksi paloiksi ja kumoa broilerit takaisin kasariin vihannesten joukkoon. Mausta soijalla, hunajalla ja inkiväärillä. Hauduta 5-10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat juuri ja juuri pehmenneitä.
Suurusta vesi- tai mehutilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla ja kiehauta. Tarjoa esimerkiksi riisin (tai nuudelien) kanssa.


Mulla on vähän sellainen fiilis tällä hetkellä, että joku karma on lähettänyt mustan pilven meidän talon päälle. Sit kun alkaa satamaan sontaa niskaan, niin näemmä sitä sataa sitten ihan huolella. Ensin meidän kolhittiin toinen auto sen ollessa parkissa. Yllättäen kolhijaa ei saatu kiinni, ja autossa on vain osakasko, eli maksumiehiksi joudutaan me. No sitten saunalla sattuu vesivahinko. Ei siinä mitään, vakuutus kyllä korvaa vesivahingon aiheuttamat vahingot, mutta purkaessa huomataan, että sauna on rakennettu sillai niinkun vähän sinne päin, ja remontista tuleekin aiottua suurempi. Ja mökin rakennuttaja heitti juuri vähän aikaa sitten henkensä, eli pistä siinä sitten rakennuttaja vastuuseen.... Ja jottei siinä vielä kaikki, niin nyt oli sit sitä meidän toistakin autoa kolhittu parkkipaikalla, niin että on nyt sit siitäkin ovi sisällä..... 😠 Ja kaiken kukkuraksi Viski ontuu toista etutassuaan. Toivon, että sillä on vaan joku haava anturassa, koska mielestäni ontumista ei huomaa sisätiloissa, mutta ulkona karhealla hiekoitussoralla kävellessä se ontuu ihan selvästi.



Jos tuo Viskin tassuasia vaan tulee kuntoon, niin luojan kiitos nuo muut asiat ovat vaan rahallisia juttuja. Yhtään en tosin tiedä mistä rahat tähän kaikkeen revitään, mutta se nyt on sivuseikka... 😝 Vaikka nämä saavatkin välillä mielen vähän mustaksi (etenkin kun eivät edes ole itse aiheutettuja), mutta peltiä ja puuta saa aina uutta. Niin kauan kun ei tule mitään "minulla on syöpä" tms. ilmoituksia olen enemmän kuin iloinen. Niin että paha karma, antaa sataa sitä shaissee niskaan vaan, täällä otetaan mieli hyvin kaikki vastaan!!! Mutta katsokin että kaikki sukulaiset ja ystävät pysyvät terveenä!!!



..onneksi tämän (nyt jo EHKÄ terveen) tyypin touhuja katsellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle!! ♥

11 kommenttia:

  1. On teille tapahtunut, kyllähän ne kaikki vaikuttavat mielialaan kukkaron lisäksi.
    Toivotaan, että kaikki asiat kääntyvät paremmalle tolalle. Meillä oli viimevuoden loppu saman kuuloista tapahtumaa. Se on kummallista, että yhtä tapahtumaa seuraa yleensä toinen ja jne. Mutta kevättä kohti kaikesta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se yleensä on että "onnettomuus seuraa toista". Kunhan nyt sais edes työpaikat pidettyä, niin eiköhän niistä raha-asioistakin jotenkin selvitä... :)Nimenomaan, kevättä kohti täyttä häkää! Kyllä se aurinko pistää mielen iloiseksi väkisinkin!!

      Poista
  2. Johan on epäonnen juttuja kerrakseen! Ne jotenkin kasaantuu. Meillä oli toinen auto juuri korjaamolla, kun siinä on katsastus edessä ja piti tehdä muutama juttu siihen. Maksoi ihan tarpeeksi ja samaan syssyyn tuolta meidän teiniltä meni kännykkä rikki. Taas tarvittiin rahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti kaikki tulee aina yhtä aikaa!! Aurinkoista kevättä sinne Naantaliin ja toivotaan että sielläkin onni kääntyy!! ♥

      Poista
  3. Nuin se on vaan ajateltava; peltiä ja puuta saa kaupasta. Turhauttavaahan tuo on. Mikähän siinäkin onkin, että kerralla pitää sitten hajota kaikki! :D Viime vuonna keväällä me jouduttiin ostamaan peräkkäin mikro, tiskikone, telkkari ja tietsikka. Miehen puhelin tippui tänään lumihankeen ja äsken siihen tullut tekstari kuului hyvin vaisusti; näinköhän täälläkin on taas kierre alkamassa. :,D Eläinten oireilut on kyllä kaikista stressaavinta! Viskin puolesta nyt sit peukut pystyssä, että olis Vaan haavasta kyse. <3 :) Kittat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei meilläkin oli yks vuosi sellanen, että ensin päätettiin ostaa meille uusi pakastin, kun oli sen verran ylimääräistä rahaa. No heti kun oli se ostettu niin hajos pesukone ja tiskikone! :D No, nyt niitä ei tarvii muutamaan vuoteen ostaa, mutta todennäköisesti kaikki sit hajoavat yht aikaa.
      Ja totta - eläinten sairastelu on kaikista stressaavinta!! Viski kiittää tsempeistä! Ja niinpä, kissat ♥

      Poista
  4. Johan vastustaa olen ajatellut että vain itsellä :( Mulla on ollu pieni rotta ongelma
    töissä ja joo jopa kotona :O Aapo myös ontunut hieman etujalkaa alkoi
    kynsi vamman jälkeen ku toinen tassu oli paketoitu pitkään, menen hierojalle ja olen rasvaillut kuivia anturoita eli tsemppii sulle :) Mullakin eka huoli aina koirissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. APUA - tsempit sinne että saatte otettua rotista niskaotteen!!!!
      Kävinkin lukemassa Aapon kynsivammasta. Olipa hurjan näköinen! Viskilläkin on syvä halkeama anturassa ja epäillään että se ontuminen johtuu siitä. Onko sulla vinkata jotain hyvää tassurasvaa? Hiukan käy tämä talvi nyt koville tuon tassuille. Meillä on muutenkin ollut ongelmia ruokinnan kanssa ja nyt ne taitaa sit tassuista käydä ilmi.... :/

      Poista
  5. https://www.petenkoiratarvike.com/kauppa/tarkennettu-haku/11/?keywords=tassuvoide&nhbutton3=&sect=1 eli tätä vihreetä purkkia olen käyttänyt yöksi ja hieronut kunnolla anturoihin sekä ulos lähtiessä sekä maxim tassuvaha saa vaikka apteekista. Aapolla kuivaa anturat ja Jalollakin, Nipalla ei ja todella talvi ollut kaamea jäätikköineeen !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eli ulos lähtiessä tassuvaha !! meni sanat sekasin :)

      Poista
    2. Kiitos tuhannesti vinkeistä! Pitää käydä heti ostamassa tuota Maximia ja tilailla tuota toista voidetta! :) En ole uskaltanut ostaa mitään, kun en oikein ole tiennyt että mikä toimii ja mikä ei...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)