keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Tonnikala-uunimunakas (VHH)


Kivat kelit (ja saunaremontti) pitävät kyllä meikäläiset visusti pihalla ja siksi tämä koneen ääreen istuminen tuntuukin niin äärimmäisen vastenmieliseltä. Tosin eipä ole tullut kokkailtuakaan mitään kovin ihmeellistä. Ja Öölannin kuvistakin osa on vielä läpi käymättä, eli jos vaikka edes kesän aikana saisi loput reissutarinatkin tänne.😀
Meidän uudeksi ilta/aamupala suosikiksi on tullut uunimunakas. Se on niin näppärä ja helppo tehdä ja siitä riittää meille kahdelle yhden kerran iltapalaksi ja yhden kerran aamupalaksi. Äärimmäisen kätevää siis. Täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan, mutta me ollaan taas "jumiuduttu" tähän tonnikala täytteeseen. 

Tonnikala-uunimunakas (VHH)


8 kananmunaa
1 tlk tonnikalaa (öljyssä)
2 dl kermaa
3 tomaattia
150 g juustoraastetta
Fetajuustoa/Aurajuustoa
punasipulia
suolaa
mustapippuri

Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma. Riko munien keltuaiset haarukalla varovasti sekoittaen, älä vatkaa. Lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja levittele ne tasaisesti munaseoksen päälle.
Valuta tonnikalapurkista ylimääräiset öljyt pois ja levittele tonnikala tasaisesti munaseoksen päälle. Ripottele punasipuli, juustoraaste ja feta/Aurajuusto pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista munakasta 200 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna munakkaan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen syömistä.



Ja jos vaikka välillä vähän koti- ja eläinkuulumisiakin. Saunaremontti etenee. Ehkä aikataulussa, ehkä ei. Tavoitteena alunperin oli että juhannuksena päästäisiin omaan saunaan saunomaan. Mutta koska suunnitelmat aina vähän elävät, ja tuo isäntä lähtee juhannusviikoksi kalareissuun, niin enpä minäkään taida juhannuksena paljoa kotona olla.
Samapa tuo siis että valmistuuko sauna ennen juhannusta vai ei. Mutta ihan hyvällä mallilla jo ollaan. Saunapaneelit on jo kaikki maalattu ja osa jo paikassaankin. Saunan keittiön paneelit ovat jo saaneet yhden värikerroksen päälleen. Toinen kerros odottaa vielä maalausinspistä! :)
Julkaistaan remonttikuvia sit vasta kun sauna on kokonaisuudessaan valmis....


Pimua (mustakissa) on vaivannut todella kinkkinen pissatulehdus jo parin kuukauden ajan. Aina kahden viikon välein ollaan haettu antibioottipiikki, mutta nyt kaikki näytteet oli vihdoin puhtaita ja josko nyt molemmat kissat (ja koira) pysyisivät edes hetken terveenä!


Ja meidän ihqupihquviskinpiski täytti pari viikkoa sitten jo 3vee!! 💗 Kyllä se aika vaan rientää. Pienestä iloisesta karvapallerosta on kasvanut huumorintajuton, mutta silti niin kovin rakas perskärpänen! ♥


Viski sai synttäripäivänä erittäin hyvän tuoksuista naudanmaha ja -pateekakkua. Me ihmismäisemmät otukset nautimme mutakakkua Daim-kermalla. Ja kakun päällä oli hauskoja suklaakakkoja. Ne jotenkin sopi niin passelisti tähän koiransynttäri -teemaan! 😂


6 kommenttia:

  1. Nam..herkulliselta näyttää munakas! Kivaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on munakas TAAAS uunissa, eli ei pelkästään näytä herkulliselta vaan myös maistuu herkulliselta! :)
      Kiitos samoin, kivaa kesää!! ♥

      Poista
  2. Uunimunakas täytyy palauttaa ruokapöytään takaisin.
    Hyvää vointia sinne kaikille Koivurannan asukkaille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen!! Hyvää ja helppoa!
      Kiitos paljon, niinhän sitä aina toivoo että kaikki lähipiirissä saisivat olla terveenä! ♥

      Poista
  3. Hihii, ihana "kakkakakku". :,D Onnea Viskille!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mun mielestä sopi just hyvin Viskin kakuksi! :)
      Viski kiittää onnitteluista ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)